Jump to content

Már az ugrálókötél is lehet okos

2018. 06. 11. 16:00

A Tangram nemcsak számolja az ugrásokat, de különleges módon meg is jeleníti az eredményeket.

fejlesztő cég egy korábbi, sikeres Kickstarter-kampányt már maga mögött tudhat, és különböző dizájndíjakat is elnyert az intelligens ugrókötél. A nem éppen szokványos fejlesztés része, hogy unalmas képernyő helyett a kötélbe épített LED-izzóknak köszönhetően egyfajta virtuális kijelző jelenik meg a sportoló előtt.

A fények edzés közben a felhasználó szemmagasságában villannak fel, így egyszerű figyelemmel kísérni az olyan adatokat, mint például az elégetett kalóriák vagy az ugrások száma. 

A kapcsolódó Smart Gym alkalmazás, ahogy az elvárható, a sportolás alapján számos kimutatásra képes. Az app telepítésének hiányában azonban nem lehet hozzáférni a teljesítményadatokhoz, a hosszú távú fejlődést elemző kimutatásokhoz, az elégetett kalóriákhoz és így tovább.

Habár a mai világban már nagyon sokan rendelkeznek okostelefonnal, a Sanvada techblog újságírója megjegyzi, hogy kellenének olyan okoseszközök is, amelyek önmagukban is képesek a mérésekre és azok összesítésére, valamint az adatok továbbküldésére.

A Tangram ugrálókötél Bluetooth-on keresztül küldi az adatokat a telefonra. A fejlesztőcégnek Szöulban és New Jersey-ben vannak irodái.

 
(Forrás: biokalauz.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)