Jump to content

Ekcéma ellen természetesen

2018. 09. 04. 09:05

Az ekcéma hazánkban gyakori bőrbetegségnek számít. A gyógyszertárban kapható krémek olykor viszont hatástalannak bizonyulnak, vagy csak rontanak a helyzeten. A természet natura medicinái azonban gyógyírt hoznak a kellemetlen bőrbetegségre.

Az ekcéma vissza-visszatérő, sokáig elhúzódó bőrbetegség. Számos formája ismert, és bizonyos tünetekről azonnal felismerhető. Az ekcémák járhatnak bőrpírral, kis kiemelkedő göbökkel, növekvő, majd szétpukkanó hólyagocskákkal, duzzanattal, nedvedzéssel, pörkképződéssel, majd hámlással, és viszketéssel. Esztétikailag sem mutatnak túl jól, kezelésük minél előbb ajánlott. Azonban, ha nem szeretne orvosi krémeket használni, esetleg azok abszolút nem mutatkoznak hatékonynak, akkor próbáljon ki néhányat a természetes gyógymódok közül.

1.)A kókusz olaj univerzális, a bőrre, hajra, fogakra egyaránt alkalmazható, ugyanis pozitív hatását tudományosan is alátámasztották.

2.)Csukamájolaj. Az erjesztett csukamájolaj kiváló forrása a zsírban oldódó vitaminoknak, melyek elősegítik a szervezet optimális működését, ezáltal a bőrfelületre is hatást gyakorolván. A csukamájolaj fogyasztásával A, D, E és K- vitaminokhoz juthat.

3.)Az Omega-3 zsírsav fogyasztása nagyban hozzájárul az ekcéma gyógyulásához, ugyanis az esszenciális zsírsav gyulladáscsökkentő hatással bír.

4.)Avokádó olajjal is sokat javíthat a helyzeten, mert az a magas A-,és E-vitamin tartalmának köszönhetően gyors segítséget nyújt, a száraz, vízhiányos, ekcémás, vagy pikkelysömörös bőrre.

5.)Az Aloe Vera gél ez esetben is hatékony lehet, ugyanis természetes gyulladáscsökkentő, és regeneráló hatással bír. Ezen felül hidratálja a bőrt, segít megőrizni annak természetes nedvességtartalmát.

5.)A nyers zöldség fogyasztása hozzájárul a savak semlegesítéshez, ami azért fontos, mert a túl sok savas kémhatású étel, ital fogyasztása szerepet játszik az ekcéma kialakulásában.További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)