Jump to content

Mi történik a zsírral, ha beindul a fogyókúra?

2018. 12. 06. 18:05

Rengeteget beszélünk a különféle diétákról, edzésekről, de mégis csomó félreértés kering a súlyvesztés folyamatáról, és arról hova lesz a zsír. A tévhitekkel ellentétben nem alakul át izommá, és nem is ég el.

Andrew Brown az Észak-Wales Egyetem kutatója, és egy fizikus Ruben Meerman, a British Medical Journalnak nyilatkozott felfedezésükről.

Brown azt mondta a zsír eltűnéséről való kérdésre, hogy: „A helyes válasz az, hogy a zsírtömeg nagy részét kilélegezzük, széndioxid formájában.” Az elméletet rögtön alá is támasztotta.

A felesleges szénhidrát és fehérje egy kémiai vegyületté alakul a szervezetben, trigliceriddé, amelyet a zsírszövetek tárolnak. Ahhoz, hogy a súlyvesztés beinduljon, az eltárolt trigliceridet fel kell bontani, mely szénből, hidrogénből, és oxigénből tevődik össze.

10 kilogramm esetében ez úgy néz ki, hogy ahhoz hogy a felbomlás megkezdődjön 29 kg belélegzett levegőre van szükség, meg persze testmozgás. A triglicerid bomlásából felszabadult anyagok: 28 kg széndioxid, és 11 kg víz. Ez lesz a zsír sorsa, ha beindul a fogyás. Ennek értelmében viszont a tüdő válik az elsődleges zsírkiválasztó és fogyasztó szervvé.

Érdekes nemde?

 

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)