Jump to content

4 furcsa, de hasznos kiegészítő a sikeres diéta szolgálatában

2019. 01. 08. 12:45

Még csak január eleje van, így az újévi fogadalmak jócskán kitartanak, a konditermek tele vannak és a tányérokon is kevesebb étel díszeleg a nap folyamán. A sikeres fogyás trükkje, azonban mégsem a fentieken múlik. Egy fontos összetevőt gyakran kifelejtenek.

Ha rangsorolni kellene az újévi fogadalmakat, valószínűleg a fogyást és az ideális testalkatot firtató fohászok vinnék a prímet. Ezidőtájt rengetegen kezdenek diétába, ám a hirtelen jött lelkesedés hamar elillan, főképp, ha a mérleg nyelve makacsul ragaszkodik az eredeti álláspontjához. Néhány trükkel sokat segíthetünk a kitűzött cél elérésében, ám az igazi non plus ultrát a végére tartogatjuk.

Álló asztal

A munkával teli hétköznapok reggel 9-től délután 5-ig bizony fenékre kényszerítik az embert, akinek így nincs lehetősége mozogni. Munka után sajnos kevesen érzik a lelkesedést egy kiadós edzéshez, és általánosságban a járdák helyett a buszok telnek meg hamarabb. Ezesetben nem marad más megoldás, minthogy az ülőmunkát, állóra cseréljük, ugyanis, maga az állás folyamata 50 kalóriával többet éget el óránként. Persze nem kell egy teljes órát végig állni, elég csak 20 perc. De így is, ha csak a 8 óra munkát vesszük, az már 400 kalória.

Sétáló meeting, sétáló ebéd

A meetingteremben ücsörgést felválthatja az iroda körüli séta, ami nem csak a szervezetnek, de az agynak is kifejezetten jó. Tény, hogy első blikkre senki nem akar majd csatlakozni, és sokadik próbálkozás lesz csak a nyerő, de utána mindenki rá fogsz szokni erre a formára, mert a kreativitás is gyorsabban pörög, ha közben a test mozoghat.

Ha a fenti mégsem jön be, akkor az ebédszünetből 20 percet szánjunk sétálásra. Ez legalább 100 kalóriát eléget, ráadásul a kiégés közeli agyat is felturbózza.

Protein boost

Ha már diétánál tartunk, akkor érdemes az étrendre is kitérni. A magas zsír-és szénhidrát tartalmú menük helyett igyekezzünk olyan ételeket összeválogatni ebédre, amelyek fehérjében gazdagok.

A sovány hús, a tojás, a halak és a tejtermékek több kalóriát igényelnek, hogy megemésztődjenek, mint más, azonos mennyiségű ételek. Ez azt jelenti, hogy több kalóriát égetünk el egy csirkemell, saláta kombóval, már csak az emésztés során, mint egy sonkával és sajttal töltött szendvics fogyasztása során.

Hideg víz a fagyban

Szintén pörgetjük a szervezet kalóriaégetését, ha a téli hidegben a teát hideg vízre váltjuk. A képlet egyszerű: a szervezet annál több kalóriát éget el, minél nehezebb fenntartani a test ideális maghőjét. Tehát, ha nem melengetjük magunkat forró italokkal, és maradunk a hidegnél, ezzel is kalóriaégetésre bírjuk a szervezetet, hiszen melegen kell tartanunk magunkat, az pedig energiát igényel.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)