Jump to content

Viszlát ünnepi pocak: így tüntesd el a hasi zsírt

2019. 01. 22. 14:00

Az újévi fogadalom fűtötte lelkesedés egészen addig tart ki, amíg látványos az eredmény. A pocak esetében azonban nehezebb dolga van a fogyókúrázónak, mert abban az esetben, nem elég csak a sportolás vagy a diétás étrend.

A hasi zsír lerakódása mindkét nemet érinti. A férfiak annyiból vannak előnyösebb helyzetben, hogy a tesztoszterontermelődés miatt, főképp a szóban forgó területre koncentrálódik a túlsúly, míg a nők esetében ez test szerte megjelenik, ám a hason a leglátványosabb. S míg a többi testrésznél a rendszeres mozgás, és az étrendre való odafigyelés elegendő, addig a pocak leadásánál más a helyzet.

A pocak senkit nem kímél

Az alapvetően sportos testalkatú emberek is érintettek a hasi zsír kérdéskörében, ami nagyon egyszerű dologgal magyarázható: az étrenddel. Különböző diéták ugyanis engedélyezik azokat az ételeket, amelyek könnyedén lerakódnak, és pocakot képeznek.

A hasi zsír ellen hatékonyan fel lehet lépni azáltal, ha olyan ételekre helyezzük a fókuszt néhány hétre, amelyek gátolják a zsírlerakódást.

Az első és legfontosabb ilyen étel a tojás, ami gyakorlatilag meggátolja a hasi részen történő zsírlerakódást, köszönhetően a benne megtalálható kolin nevű tápanyagnak, ami hormonális szinten ad utasítást arra, hogy a zsír ne a hason rakódjon le.

Szintén jó társ a napi étrendben a bab, ami magas rosttartalmának köszönhetően hosszú időre eltelíti az embert, plusz alacsony a zsír-és kalóriatartalma, így gyakorlatilag bármennyit lehet enni belőle, büntetlenül. Esetünkben hasi zsír lerakódás nélkül.

Az napraforgóolaj lecserélése is komoly fegyvertény, ugyanis abban annyi zsír található, hogy csak na. A növényi olajok, például az olíva olaj vagy épp a repce olaj, sokkal kevesebb zsírt és telített zsírsavat tartalmaz, cserébe jobban eltelít és a közérzetre is kedvezően hat.

Az ultimate fogyasztócsoda az pedig a zöld tea, ami finom, kellemesen átmelenget a téli napokon, és amolyan mellékhatásként felfalja a felesleges zsírszöveteket.

Sport vagy sem?

Ha igyekszel a fenti ételekből válogatni, és mellőzni a nasikat, chipseket, üdítő italokat, akkor már nyert ügyed van. A gyorsabb hasi zsír eltüntetés érdekében heti három-négy alkalommal érdemes valamilyen kardio mozgással színesíteni a repertoárt, mert napi 600-700 kalória sport általi elégetésével, igen hamar lapos hassá válik az elzsírosodott pocak.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)