Jump to content

A bőr- és szájüregi daganatok megelőzése a téma a következő Semmelweis Egészségnapon

2020. 09. 15. 09:20

A bőr- és szájüregi daganatok, valamint a szürkehályog lesz a témája a Semmelweis Egészségnapok következő, októberi rendezvényének - tájékoztatta az orvostudományi egyetem kedden az MTI-t.

Mint írták, azok, akik időben regisztrálnak az online előadásokra, anyajegy- és szájüregi, valamint szemészeti vizsgálatra is jelentkezhetnek.

Az Orvostudomány testközelből című október elsejei programon szó lesz a rendszeres szűrések és az önvizsgálat fontosságáról is. Az adatok szerint ugyanis tíz év alatt legalább másfélszeresére emelkedett a melanomás esetek száma, évente átlagosan 2300 új beteget regisztrálnak Magyarországon. A legagresszívebb bőrdaganattípus főként a világos bőrűeket, világos szeműeket veszélyezteti, illetve azokat, akiknek sok anyajegyük van, vagy előfordult a családjukban melanoma.

Ezeken kívül több mint ötven online előadáson vehetnek részt az érdeklődők a 250 éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem interaktív, lakossági, népegészségügyi programjának októberi állomásán.

A programok ingyenesek, de regisztrációkötelesek. A részletes program és a regisztráció elérhető a https://semmelweis.hu/250/semmelweis-egeszseg-napok/orvostudomany-testkozelbol/ oldalon.

(Forrás: biokalauz.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)