Jump to content

Megújuló energia mellé teljes termékvisszaváltást ígér az Apple

2014. 04. 24. 11:29

A társaság világszerte körülbelül 420 áruházából a honlapon jelzett helyeken ajándékkártyát ad azoknak, akik még használható állapotú telefonjukat vagy tabletjüket beviszik. Összes terméke ingyenes visszavételét vállalja az amerikai Apple konszern és a jövőben központi helyein csak megújuló energiát vesz igénybe. A világhírű cég azt is megígérte, hogy áruházaiban, irodáiban és adatközpontjaiban kizárólag megújuló energiát vesz igénybe, hogy csökkentse a környezetszennyezést – olvasható a társaság honlapjának hétfőn indult környezetvédelmi rovatában.

A kezdeményezést a keddi Föld napját megelőző napra időzítette az iPhone és az iPad gyártója. A társaság világszerte körülbelül 420 áruházából a honlapon jelzett helyeken ajándékkártyát ad azoknak, akik még használható állapotú telefonjukat vagy tabletjüket beviszik.

Ha meg kívánnak válni a régi készüléktől, költségek nélkül visszajuttathatják, hogy az Apple felelősséggel hasznosíthassa újra.

Olyan elektronikai termékek széles skálájáról van szó, amelyek mérgezőanyag-tartalmuk, vagyis toxinjaik miatt nem helyezhetők el a hagyományos szeméttelepeken. Az Apple csak az elmúlt hét évben több mint egymilliárd telefont, táblagépet és számítógépet adott el az egész világon.

A cég egyébként is jelentős lépseket tesz a megújulók felé. Legutóbb, alig egy hónapja jelentették be, hogy újabb megújuló energiaforrást állítanak az iCloud adatközpontjainak a szolgálatába. Ehhez az Apple felvásárolt egy vízenergia hasznosításával foglalkozó projektet a Prineville közelében lévő adatközpontjaitól nem messze. A mini vízerőmű segítségével az előzetes becslések szerint 3-5 megawattot tudnak előállítani, ami 2000 - 3500 otthont lenne képes energiával ellátni.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás: biokalauz.hu/hvg.hu