Jump to content

Hamarosan létre jön a Szövetség az Erdők Megóvásáért szervezet

2014. 05. 20. 14:40

A fenntartható mezőgazdaság szakértőjeként ismert AGRO.bio Hungary Kft. létrehozza a Szövetség az Erdők Megóvásáért (SZEM) szervezetet, amely az FSC* tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokat felhasználó társaságokat tömöríti. Az alapító agrárcég és az ez úton felkért, csatlakozó vállalatok, intézmények és támogató magánszemélyek vállalják, hogy (fa alapú) nyomtatott anyagaikkal nem csökkentik a Föld erdeinek faállományát. A szövetség mindemellett erdei iskolák szervezésével és a környezet megóvásáról szóló vetélkedőkkel segíti majd a gyermekek természettel és erdővédelemmel kapcsolatos ismereteinek gyarapodását.

Bármilyen hihetetlen, a szakemberek számításai szerint a Földről percenként 2,5 hektár (mintegy 5 futballpálya nagyságú területű) erdő tűnik el. Jelentős részben ez az okozója a légkör CO2 koncentrációja növekedésének és az egyre szélsőségesebb klíma kialakulásának. Az AGRO.bio Hungary Kft. évente több mint 5 tonna papírt használ szakmai kiadványainak nyomtatásához.

Az innovatív és környezetkímélő mikrobiológiai termékeket forgalmazó cégnél azonban úgy vélik, a fenntarthatóság és a természeti erőforrások megőrzéséért elkötelezett vállalatoknak minden lehetőségükkel részt kell venni az erdők megóvásában. A fenntartható fejlődés összeegyeztethetetlen azzal a ténnyel, hogy a papírfelhasználás miatt nőjön a CO2 koncentráció. Ennek érdekében létrehozta a Szövetség az Erdők Megóvásáért (SZEM) szervezetet. Többek között vállalják, hogy a jövőben kizárólag FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírt fognak használni.

A SZEM tagok nyomtatott anyagai a jövőben bizonyosan nem csökkentik a Föld erdeinek faállományát, hiszen az FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdészetek a legszigorúbb szakmai követelményeket teljesítve legalább annyi fát ültetnek, mint amennyit kitermeltek.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/elelmiszer.hu