Jump to content

Egy érdekes nap a biológiai sokféleségért

2014. 05. 21. 13:37

Május 22-én a CEEweb egy eseményt szervez az Európa Pontban, hogy bemutassa a biológiai sokféleség fontosságát érdekes előadásokkal, amelyek az erdők, méhek, ökogazdálkodások és a természetes árvízvédelem jelentőségét ecsetelik. Az Egyesült Nemzetek Szervezete azért vezette be ezt a napot, hogy így is nőjön a biológiai sokféleség iránti érdeklődés, és a nagyközönség minél több információhoz juthasson az ezzel kapcsolatos témákról. A CEEweb ezt a napot az Európa Pontban „Csak természetesen – Hogyan járul hozzá a természet sokszínűsége mindennapi életünkhöz?” címmel szervezett eseménnyel ünnepeli meg.

A méhek szerepéről a mindennapi életünkben, az ökogazdálkodásokról és a természetes árvízvédelem fontosságáról is szó lesz a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Világnapján, május 22-én, a CEEweb a biológiai sokféleségért által szervezett előadásokon. A kiemelkedő jelentőségű rendezvény az Európai Unió támogatásával valósul meg és elsődleges célja a biológiai sokféleség fontosságának megismertetése, elsősorban a fiatalokkal.

A rendezvényen előadást tart majd többek között Ujj Zsuzsanna a Vidékfejlesztési Minisztériumból, aki a biológiai sokféleség fontosságról és szerepéről fog beszélni, Sheer Márta, aki a természetes árvízvédelemre fog fókuszálni. Gálhidy László a WWF Magyarországtól az erdők gazdasági és társadalmi hasznáról beszél, Tömöri Balázs a GreenPeace Magyarországtól pedig arról tart előadást, milyen kulcsfontosságú szerepe van a beporzóknak az életünkben és mindennapjainkban. Malatinszky Ákos, a CEEweb Elnöke, pedig a biológiai sokféleséget tiszteletben tartó mezőgazdálkodásról beszél.

Azonban nem csak az előadásokról szól ez a nap a Millenárison, hiszen utána kötetlen beszélgetés lesz az előadókkal, melyet kávéval és teával élénkítenek a szervezők. Az utolsó órában a Green-Go Nemzetközi Rövidfilmverseny biológiai sokféleségről szóló legjobb alkotásait lehet majd megtekinteni.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/greenfo.hu