Jump to content

A 12 legzöldebb városi ötlet

2014. 05. 26. 14:12

Kihirdették a Go Green in the City 2014 nemzetközi esettanulmány-verseny döntőjébe jutott 12 csapat névsorát. A vállalat vezetőiből álló zsűri által kiválasztott 24 hallgató június 19-én a franciaországi Rueil-Malmaison-ban, a Schneider Electric központjában prezentálja majd projektmunkáját. A Go Green in the City 2014 győztes csapata első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, létesítménylátogatásokon vehet részt, valamint találkozhat az alkalmazottakkal és a felső vezetéssel. A két győztes továbbá álláslehetőséget is kap a vállalatcsoportnál.

A diákok Brazíliát, Kanadát, Hongkongot (Kína), Egyiptomot, Franciaországot, Indiát, Japánt, Új-Zélandot, Oroszországot, Törökországot, az Egyesült Államokat és Vietnamot képviselik. A 12 kiválasztott csapat a következő hetekben tovább dolgozik mentoraival az ötleteken, majd június 17-21. között méri össze tudását az első hely elnyeréséért.

A Schneider Electric sajtóközleményéből kiderül, a tanulóknak lehetőségük nyílik továbbá felkeresni a "La Cité du Soleil" (a Nap városa) nevű energiahatékony falut, melyet szintén hallgatók építettek a június 28. és július 14. között Versailles-ban megrendezésre kerülő, a Schneider Electric által is szponzorált Solar Decathlon verseny keretében.

A Go Green in the City verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment-megoldásokra összpontosít, és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos innovációkat. A legalább egy női tagot számláló, kétfős csapatok feladata, hogy a növekvő energiaigény, a társadalmi fejlődés és a környezetvédelem figyelembe vételével újító szellemű és piacképes energiamenedzsment-megoldásokat alakítsanak ki olyan, a városok életében kulcsfontosságú területeken, mint a vízgazdálkodás, a háztartások, a kórházak, a kiskereskedelmi egységek és a felsőoktatási intézmények.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/Schneider Electric