Jump to content

Folyamatos, minőségi szolgáltatást nyújtott tavaly a Zalavíz

2014. 05. 29. 20:55

A Zalavíz Zrt. üzemi szinten eredményesen gazdálkodott tavaly, és folyamatos, minőségi szolgáltatást biztosított a fogyasztóknak - tájékoztatta a vezérigazgató a társaság csütörtöki, évértékelő közgyűlését követően az MTI-t. Nagy András a beruházások közül kiemelte a biogáz-termelés hatékonyságának növelését és az ivóvízminőség javítását célzó projekteket. A tavaly átadott hulladékfogadó és -kezelő állomásnak köszönhetően a zalaegerszegi szennyvíztisztító telepen termelt biogáz mennyisége mintegy 25 százalékkal nőtt.

A műszaki beruházások és fejlesztések mellett a Zalavíz saját fejlesztésű ügyfélhívó rendszert vezetett be, a tulajdonos önkormányzatoknak pedig egyedi dokumentumkezelőt fejlesztett, valamint az elektronikus számlázás bevezetésével kapcsolatos teendőket is elvégezte - ismertette a cégvezető.

A társaság üzemi szinten eredményesen gazdálkodott, tavalyi árbevétele meghaladta a 4,1 milliárd forintot. Az évet azonban a mintegy 140 millió forintot kitevő közművagyon önkormányzatoknak történő átadásával 46 millió forint veszteséggel zárták.

A tudatos vízfogyasztásra helyi szemléletformáló rendezvényeken hívták fel a figyelmet, amelynek eredményeként az ivóvíztermelés mintegy 10,8 százalékkal, az értékesített ivóvíz mennyisége pedig 2,3 százalékkal csökkent az előző évekhez képest. A talajterhelési díj bevezetésével viszont több fogyasztó választotta a szennyvízhálózatra való csatlakozást, így a megtisztított szennyvíz mennyisége tavaly 0,7 százalékkal haladta meg a tervezett értéket.

A szolgáltatónál az utóbbi időszakban évente átlagosan több mint 5 millió köbméter vizet értékesítettek, és 4,3 millió köbméter szennyvizet tisztítottak meg. Zala megye legnagyobb önkormányzati tulajdonú társasága csaknem 140 településen végez vízszolgáltatást, és 78 településen szennyvízelvezetést és -tisztítást.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/MTI