Jump to content

Nem kell félni a biohotelektől

2014. 05. 30. 16:10

Lassan csak ideér a nyár, egyre többen szervezik a nyaralásukat. Ha még nem döntötte el, hol szeretne nyáron pihenni, nem akar túl messzire utazni, és szeretné a nyaralást nemcsak szép környezetben, illetve napon heverészéssel eltölteni, hanem közben az egészségét is ápolni akarja, töltse a pihenését bioszállodában. De vajon mitől bio egy bioszálloda, amellett, hogy a természetben érezhetik magukat, és finomabbnál finomabb, egészséges bioételeket és italokat fogyaszthatnak?

Akadnak olyan biohotelek, melyekben kifejezetten csak biofarmokról származó reformételeket adják a vendégeknek. Van olyan szálloda, ahol a reggeliző asztalon a többféle illatos és ropogós teljes kiőrlésű és mindenféle magokkal dúsított barna kenyér, fűszeres túró- és sajtkrém mellett a környéki gazdáktól vásárolt bio-sajtok közül válogathatunk.

Természetesen figyelnek azokra is, akik böjtkúrával töltik az édes szabadságot, ők keserűsót és zamatos gyógyteákat ihatnak reggelire. A biohotelek kínálata számtalan igazi aktív pihenést és egészségmegőrző, javító kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A tornatermekben gerinctorna, jóga, stretching, légzőtorna vagy a szabadba vágyóknak kocogás, hajnali túra.

Fokozhatjuk a gyógy-, és frissítő masszások hatását, ha előtte bemegyünk egy kicsit szaunázni vagy gőzfürdőzni. Így ugyanis jobban ellazulnak izmaink, s a méregtelenítést is fokozhatjuk, ha utána még egy kellemes masszázst is kérünk. Azok számára, akik a helytelen életvitel miatt létfontos vitaminok, ásványok és más bioaktív anyagok hiányában szenvednek, azokat megfelelő készítményekkel várják

A hölgyeket teljesen vegyszermentes friss biokozmetikumokkal ápolják. A felhasznált növényi kivonatok csak biológiai termesztésű alapanyagokból származnak, így nem tartalmaznak szerves oldószereket, génmanipulált anyagokat sem.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu