Jump to content

Forgalmazói szerződést kötött a Sigma-Aldrich-cégcsoporttal a szegedi Solvo Zrt.

2014. 06. 05. 19:43

A szegedi székhelyű Solvo Biotechnológiai Zrt. stratégiai megállapodást kötött a világ vezető termékdisztribútorával, a Sigma-Aldrich-cégcsoporttal a cég termékportfóliójának forgalmazásáról az Egyesült Államokban és Kanadában. A megállapodás lehetővé teszi az amerikai piac valamennyi szereplője számára a Solvo termékeinek gyorsabb és egyszerűbb beszerzését, tovább erősítve a cég piacvezető szerepét Észak-Amerikában. A szegedi központú biotechnológiai cég termékei olyan technológián alapulnak, amely segítségével csökkenthető a gyógyszerfejlesztés idő- és költségigénye.

A Solvo Biotechnológiai Zrt. egy háromfős garázscégből lett Magyarország legnagyobb független biotechnológiai vállalkozása. Fő tevékenysége a különböző, fejlesztési fázisban levő gyógyszermolekulák és a gyógyszer-rezisztenciáért felelős fehérjék kölcsönhatásának vizsgálata.

A cég által világszerte forgalmazott tesztrendszerek használatát immár az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) és európai megfelelője (EMA) is előírja a gyógyszerkutató cégek számára, óriási piaci előnyt biztosítva ezzel a cégnek. A vállalkozás negyven országban több, mint 500 ügyféllel és 130 termékkel és szolgáltatással mára saját területén világviszonylatban is piacvezető.

A cég foglalkoztatotti létszáma mintegy száz fő, a kutatók fele PhD-fokozattal rendelkezik. A Solvo Zrt. tavalyi bevétele 30 százalékos növekedést követően közel 1,5 milliárd forint volt, az idei évre hasonló bővülést terveznek.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/MTI