Jump to content

Idén is átadták a fenntartható mezőgazdaságért járó díjat

2014. 06. 13. 10:08

Az idén második alkalommal ítélték oda a Márton József Díjat a fenntartható magyar mezőgazdaság szolgálatáért; az idén az elismerést a 95 éves Antal József, a növénytan professzora kapta meg Budapesten. A kitüntetést az AGRO.bio Hungary Kft. alapította a múlt évben azzal a szándékkal, hogy megtisztelje és elismerje azokat a szakembereket, akik a fenntartható magyar mezőgazdaságért munkájukkal sokat tettek. A díjat Márton Józsefről, a cég tíz éve elhunyt tulajdonosáról nevezték el. A díjat fia, Márton Balázs a vállalkozás ügyvezetője adta át.

Üdvözlő beszédében az ügyvezető igazgató kiemelte: a fenntarthatóság ma már termékekkel támogatott stratégia. E termékkörbe tartozik a BactoFil termékcsalád is, amely komplex hatású talajbaktérium készítményeket tartalmaz. Ezek a készítmények elősegítik a talaj működési folyamatait, javítva annak szerkezetét, tápanyaggal való ellátottságát, valamint beindítják a humusz újratermelődését.

Márton Balázs az MTI-nek elmondta: a cég a mezőgazdaság és a környezetvédelem területén nyújt partnereinek innovatív, komplex mikrobiológiai megoldásokat, amelyek természetes módon biztosítják a talajok tápanyag-szolgáltató képességét és javítják a termékenységét. A fenntartható mezőgazdaság iránt elkötelezett cég 15 éves munkával fejlesztette ki a BactoFil (baktériumtrágya) termékcsaládot.

Közölte: a társaság a múlt évben mintegy 1,14 milliárd forint árbevételt ért el, ami több, mint 30 százalékkal haladta meg az előző évit. Az AGRO.bio Hungary Kft. adózás előtti eredménye tavaly valamivel több, mint 268 millió forint volt, a 2012-esnél mintegy 43 százalékkal több.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/MTI