Jump to content

Bioenergia az alternatív gyógyászatban - 1. rész

2014. 07. 25. 12:34

A bioenergiát úgy érzékelhetjük műszerek nélkül, ha érzékeljük egy másik ember vagy állat testének melegét, vagyis bio mezőjének infravörös tartományát. A természetgyógyászatban ezt tenyérrel, míg az akadémiai orvostudomány hődiagnosztikával méri.

A szív elektromágnesességét a kardiogram mutatja ki, az agy ilyenfajta működését pedig az enkefalogram. Ha pedig elektromos áram van, akkor mágneses tere is. A mágneses tér pedig az aura egyik alkotóeleme, de ez olyan gyenge, amelyet az orvosi műszerek nem érzékelnek.

Testünk bioenergiája a szervezetünkben zajló biokémiai reakciókból jön létre. Ennek forrása az a táplálék, amit a szervezetbe beviszünk, és az a levegő, amit belélegzünk. Másik forrás a velünk született genetikai információk, de hatnak ránk az érzelmek, az esztétikai hatások, emberi kommunikációk, zenehallgatás, olvasás, amelyekből mind energia termelődik.

A sejteken belül található mitokondriumok állítják elő az ATF-et (adezonon-trifoszforsavat), amely a sejtek energetikai üzemanyaga. Minden élőlény rendelkezik energiával, amihez táplálék útján jutunk hozzá és kalóriában számoljuk.

A bioenergia használatával egyensúlyba lehet hozni szervezetünk fizikai és lelki állapotát. Ha sokáig vagyunk kitéve az egészségtelen táplálkozásnak, a stressznek, változékony időjárásnak és más hatásoknak, azok hatással vannak bioenergiánkra is.

Folyamatosan sugároz minden élőlény valamilyen frekvenciájú bioenergiát, ennek szintjének alapján tudhatjuk meg, hogy beteg-e valamelyik testrészünk. A bioenergetikusnak hívjuk azt, akinek bioenergiája magasabb az átlagosnál. Ő segít a beteg kezelésében.

Miért nem tudunk mi gyógyítani a bioenergiánkkal? Egyik elmélet szerint azért, mert születésünkkor egy adott mennyiségű energiával születünk, de az életünk folyamán ez a szint változhat, viszont sosem lehet magasabb, mint a születésünkkor. Ezért nem tud mindenki gyógyítani. A jó bioenergetikus rendelkezik még kellő önismerettel, gyakorlattal és tapasztalattal. Egy másik elmélet szerint pedig mindenki egyforma bioenergiával születik, csak ezt nem mindenki tudja szinten tartani. Aki képes energiájának szinten tartására, az a bioenergetikus.

(Fotó:astronet.hu)