Jump to content

Bioenergia az alternatív gyógyászatban - 2. rész

2014. 07. 26. 09:09

A bioenergia nem más lényegében, mint önmagunk. Az aura egy olyan biomező, amely több rétegből áll és nincsen elkülönülő határvonaluk. Csak különleges érzékenységű emberek képesek ezeket a mezőket látni.

Az aurában kisugárzódnak energiagócok is, ezeket nevezzük csakráknak, amelyből hét alapvetőt különböztetünk meg: gyökér-csakra, szakrális-csakra, köldök-csakra, szív-csakra, torok-csakra, homlok-csakra és a korona-csakra.

A csakrák biztosítják az aurának a környezetből történő energiafelvételt. A csakrák minen fajra jellemző forgásiránnyal rendelkeznek. Ha lezárt egy csakra, akkor tud átvenni energiát egy másiktól, ami nem biztos, hogy elégséges. A környezetből úgy vesz fel energiát, hogy megnöveli forgási sebességét és lényegében bekebelezi a szabad elektronokat. A csakrák központjainak feltöltése lehetséges biorezonancia- és bioenergetikai kezelésekkel, vízterápiával, méregtelenítéssel, akupunktúrával, akupresszúrával, gyógyító kövekkel, kristályterápiával stb. Segít a sport a relaxáció, a meditáció, tudatos érzelmi és gondolati feltöltődés.

Az akadémiai orvostudománnyal szemben, az alternatív gyógyászatban a bioenergia nem csak fizikai szempontból vizsgálja az egészséget, hanem minden összetevőre figyel és elválasztja a külső és belső gyógyítást. A belső gyógyítás a harmóniára, egészségre koncentrál, a külső gyógyítás pedig az aura rétegeinek egyensúlyának megteremtésére törekszik. Ha úgy érezzük, hogy energiaszintünk alacsony, akkor ajánlott az alábbi gyakorlatot elvégeznie.Vegyen fel egy kényelmes ülő pozíciót. Csukja be a szemét, a talpait helyezze a földre, fejét kissé hajtsa előre és lazuljon el. A tenyerét tegye attól a testrészétől körülbelül 10 cm távolságba, amit gyógyítani szeretne. A beteg testrész felett végezzen körkörös mozdulatokat. Ne a gyógyítandó testrészére gondoljon eközben, hanem vizualizációval kövesse keze mozdulatait. Érezze, amint az energia áramlik tenyeréből. Ezt naponta egy hónapig végeznie kell és a művelet egy órán át tartson. Naponta 15 perc önmagunkra való figyeléssel helyezzük magunkat nyugalmi helyzetbe, lélegezzünk mélyen, és próbáljuk meg az a pontot megkeresni, ahol csak úgy vagyunk, kikapcsolunk, nem zavar senki és semmi.

(Fotó:jogapedia.hu;astroworld.gportal.hu)