Jump to content

A napfonat csakra, avagy a harmónia maga

2014. 08. 20. 09:00

A köldök, avagy napfonat csakra, a harmadik a sorban. Szerepe az összes közül a legkiemelkedőbb, így érdemes ismerni, milyen „hatalommal” is bír.

Elhelyezkedése a köldöktől három ujjnyira található. Eleme a tűz, érzékszerve a látás. A hozzá rendelhető szervek: hasüreg, emésztőrendszer, gyomor, máj, epehólyag, lép, vegetatív idegrendszer, hasnyálmirigy.
Ennek a csakrának köszönhető a kreativitás és az önkifejezés milyensége. A hatalmi vágy, és az, hogy mennyire vagyunk nyitottak másokkal szemben szintén innen ered. Egyéniségünk formálódása, és érvényesítése is ide sorolható. A csakra két részből áll. Az elülső és hátsó csakrából. Az elülső felelős a lelki harmóniáért, és az örömökért. Akinek nyitott ez a csakra, az harmóniában áll a világgal, tudja hova tartozik, és spirituális bölcsességre tesz szert. A csakra hátsó része az egészséggel kapcsolatos, gyógyító központkén ismert. Ha a napfonat csakra blokkolva van, vagy gyenge, akkor túlzott hatalmi vágy jellemző, önértékelési zavarok, és a kihívásokkal járó feladatok, helyzetek kerülése. Fizika tünetei: gyomorpanaszok, emésztési zavarok, cukorbetegség, epebántalmak.
A csakra helyreállítása színterápiával – sárga szín alkalmazása - illetve a tűz, gyertyaláng látványa, napfény, napozás, sárga virágok, napraforgó, sárga zöldségek, gyümölcsök fogyasztása is segíthet.