Jump to content

Tudja miért alszik rosszabbul teliholdkor? itt a megfejtés!

2014. 09. 09. 19:00

Tegnap hosszas forgolódások után sem merült álomba, és már az ezredik birka után feladta? A teliholdat hibáztassa.

A spirituális okkultisták szerint az teliholdnak titokzatos, mágikus ereje van. Úgy tartják, hogy ilyenkor a test és a szellem egyaránt szárnyal, és ilyenkor lehet a legtöbb pozitív energiával feltöltődni, és a célokat legkönnyebben elérni. Vannak olyan legendák és mítoszok, miszerint amit ilyenkor tesz az ember az háromszorosan térül meg, vagy üt vissza, ám leggyakrabban inkább az alvási nehézségek kerülnek terítékre ilyenkor.

Kutatások tucatjait hajtották végre, hogy megfejtsék a telihold, alvásra gyakorolt hatását, és végre fény derült arra, hogy nem a rossz erők befolyásolják az álomba merülést. Egy amerikai kísérlethez 33 önkéntesre volt szükség, akik nem tudták magát a kísérlet tárgyát, illetve nem a valós okot árulták el, a pszichés befolyásolást elkerülvén. A kutatás során az alanyok,- akik nem látták a hold állását- alvásminőségét vizsgálták telihold ideje alatt. Az eredmények azt mutatták, hogy mintegy harmadával csökkent az alvás minősége, mélysége. Átlagosan öt perccel tovább tartott, mire álomba szenderültek és 20 perccel kevesebbet aludtak a résztvevők.

Az összefüggés pedig a Melitonin termelés és a biológiai óra között van, ugyanis teliholdkor a szervezet kevesebb alváshormont termel. A hormon sötétben termelődik, és már a halvány fény is befolyásolja azt. Akarva akaratlanul, de több fény éri ilyenkor a szemet, amit ez befolyásol. A legegyszerűbb kiküszöbölése a problémának, ha szemmaszkkal alszunk.

(A kép forrása: http://en.es-static.us/)