Jump to content

Kísértethistóriák az Alcatrazban!

2014. 09. 12. 16:00

Az Alcatraz körül rengeteg kísértet história kering. Vannak, akik úgy tartják, még mindig az elítéltek szellemei kísértenek az elhagyatott szigeten…

Az Alcatraz eredetileg világítótoronyként, majd katonai erődítményként funkcionált. Igazán az 1934 és 1963 között vált az érdeklődés középpontjává, ugyanis ekkor változott át a sziget a legbrutálisabb gyilkosok, rablók, elítéltek börtönévé. Olyan hírhedt rabok éltek a falai közt, mint Al Capone, George „Machine-Gun” Kelly, Artur „Doc” Barker.

A magányos betonfalak sok embert megőrjítettek, és a legtöbben szökni próbáltak a kíméletlen vesztőhelyről. A börtön 29 éves működése alatt 14 szökési kísérlet történt. Összesen36-próbáltak kijutni, ebből 23-at elfogtak, 6-ot lelőttek, 2 pedig megfulladt. Valószínűleg az ismeretlen sorsú maradék 5 rab is hullámsírban végezte. Csupán két elítélt volt képes kijutni a szigetről, az egyik egy teherhajó fedélzetén, a másik pedig úszva. Mind kettőjüket elfogták a hatóságok.

A hivatalos adatok szerint, összesen 28-an nem hagyták el a szigetet élve. Rabok, fegyőrök, és a később odalátogató turistacsoportok egymástól függetlenül paranormális jelenségek tucatjait írták le. A cellákba lépve suttogáshallatszott, a nyitott cellaajtók hirtelen bezárultak, alakok jelentek meg a kihalt folyosókon. Hidegség öntött el bizonyos pontokat, és zene visszhangzott a csupasz falakról. A legbizarrabb beszámoló egy varrógép monoton búgását említi. Egyesek azt állítják fájdalmas sikoly, és zokogás tölti be az elhagyatott épületet. Az A és B blokkokban állandó, megmagyarázhatatlan eredetű lábnyomok vannak, amihez kesergő nyökögés társul. A C blokkban állítólag egy mosodában meggyilkolt rab szelleme kísért.

Az állításokat az Alcatraz üzemeltetője természetesen tagadja. De ki tudja, mi történt a legelszigeteltebb börtön falai között?