Jump to content

A Stonehenge titka lelepleződött

2014. 09. 15. 19:00

A Sotonehenge kőrengetege még mindig számos kérdést felvet, mind a spirituális, mind a tudományos oldalt érdeklődőinek. Vajon miért épült, kik építették, és hogyan?

Az időszámításunk előtt 3000 és 2500 között épült Stonehenge, Salisbury mellett, a wiltshire-i mező közepén áll. Annyi legenda és misztikus találgatás övezi, hogy nem csoda, ha egy projektet indítottak, hogy megfejtsék keletkezésének okát.
Olyan elképzelések is szárnyra kaptak, miszerint az építmény a bizonyos időközönként megjelenő ufók leszállópályaként szolgált. Nos, erre vajmi kevés az esély. A valósághoz közelebb álló találgatások közül a legnépszerűbbek azok, amelyek egy rég letűnt civilizáció templomának, temetkezés helynek, óriás naptárnak, Nap-Hold váltakozást figyelő eszköznek, vagy ősi druida szentélynek titulálták.

A National Geographic által szponzorált kutatás vezetője, Mike Parker Pearson régészprofesszor azt álltja, Stonehenge egy emlékmű, amit a brit szigeteken élő népcsoportok közösen építettek, és az addig jórészt háborúskodásban élő törzsek egységét jelképezi. Erre utal többek között az is, hogy Stonehenge kövei különféle, egymástól több száz kilométeres távolságra levő helyekről származnak.
Így a megfejtés igazán egyszerű, és logikus. A tudomány jelen állása szerint, minden kérdésre választ kaptunk.

(Forrás: natgeo.hu/index.hu)