Jump to content

Újra látni vélték a Loch Ness-i szörnyet?

2014. 09. 18. 12:30

A Loch Ness-i szörny legendája talán az egyik a sok közül, ami még mindig foglalkoztatja az embereket, és még mindig látni vélik a legkülönfélébb időpontokban.

A történet évszázadokra nyúlik vissza, amikor is először látni véltek. Az első beszámolók egy hatalmas lényről szóltak, amely a Anglia legterjedelmesebb tavában, a Loch Ness tóban él. A figyelem aztán lassan elsikkadt. A modern korszak a ’90-es évek elején vette górcső alá a lény létezésének valódiságát, amikor is újra elszaporodtak a bejelentések egy 7,5 méter hosszú, és másfél méter magas valamit a tó és az út közelében.

Egy házaspár pontosabb jellemzést is adott, mivel a lény az úton feküdt előttük keresztbe. A házaspár állítása szerint a hatalmas test, egy hosszú, 3-3,5 méter hosszú, redős nyakban végződött. Végtagokat nem láttak, az állat testhelyzete miatt. Azt nyilatkozták, hogy úgy tűnt, mintha tóba igyekezne, maga mögött 18 méteres nyomot hagyva. Nem csak ők voltak az egyetlenek, akik ugyan így jellemezték a tó állítólagos lakosát. A szemtanúk fényképekkel, videókkal próbálták bizonyítani igazukat, de ez is, mint a legtöbb városi legenda, nem lett komolyan véve.

Egyes feltételezések szerint egy Plesioszaurusz túlélte a kihalást, és egyedül, fajtája utolsójaként él a tóban. Sajnos nem készültek átfogó vizsgálatok, hogy kiderítsék az igazat. Mindenesetre, évről évre lázban tartja a konspirációs teóriák szerelmeseit.