Jump to content

A titokzatos Molyember

2014. 10. 01. 16:00

A Molyember névre keresztelt lényről hallott már? Furcsa lenne ha ő szállna ki a szekrényből.

Az első megjelenést Nyugat Virginia-ban jelentették 1966 novembere és 1967 decembere között. Miután bekerült a köztudatba a lény létezése, még több bejelentés érkezett és egészen 2007-ig. Utána semmi, mintha a föld nyelte volna el. De ki vagy mi is az a Molyember?

A Molyember általános leírása két változatban létezik. Az egyik gyakori leírás szerint egy szárnyas emberre hasonlító, vörös fényvisszaverős szemekkel rendelkező teremtményről van szó, aki első ránézésre egy hatalmas két lábon járó éjjeli lepkének tűnik. A másik variáció szerint nincsen feje és a szemei a mellkasán vannak. Érdekes. A szemtanúk beszámolóit téves észlelésnek, összeesküvés elméletnek értelmezték, és nem igazán foglalkoztak velük hivatalosan.

Habár azok, akik hisznek a mitikus lény létezésben azzal érvelnek, hogy egymástól függetlenül, két különböző államban, még 1926-ban is jelentették a feltűnését. Ezt az érvet azért tartják fontosnak a konspirációs elméletek hívői, mivel azokban az időkben a távközlés nem tette lehetővé, hogy csupán szenzációkeltés miatt jelentsenek két hasonló esetet. Az egyik felbukkanását egy kisfiú látta, a másikat pedig három férfi, akik épp sírt ástak egy temetőben. Mindannyian egy barnás, szárnyas lényről beszéltek a későbbi leírásban.

(A kép forrása: http://worth1000.s3.amazonaws.com/)