Jump to content

Rejtélyes fények lebegnek az ember körül Texasban

2014. 10. 04. 09:00

összeesküvés elméletek szerelmeseit. A Marfa fényeknek keresztelt jelenséget a mai napig kérdések övezik. Ön hallott már róla?

A nevét onnan kapta, hogy először egy Marfa nevezetű kisvárosnál bukkant fel, Texas közelében. Akárcsak a Taos hangja.

Az első megjelenése 1957-re van dátumozva, a ki nem vizsgált fényeknek. Először senki nem tudta beazonosítani a sosem látott és semmihez sem hasonlítható fényáradatot, ám a szenzációt egy Robert Reed Ellison nevezetű férfi hamar lecsendesítette. Azt mondta, hogy a fények nem valódiak, csak ő és a családja találta ki, és terjesztette el e történetet szájhagyomány útján. Ám, mi a helyzet azokkal, akik látni vélték?

A szemtanúk nagyon is valóságosnak írták le a látottakat. Egy kosárlabda méretű és formájú gömböt láttak, amely hol fehér, sárga, narancssárga, piros, illetve zöld vagy kék színben pompázott. A fénygömb az elmondások szerint a levegőben lebegett, vállmagasságban. Egy-két esetben csoportos megjelenésről is beszámoltak. A jelenségeket fényképek és videofelvételek is bizonyítják, ám a szkeptikusok számára ezek nem hitelesek.

A hivatalos magyarázat úgy hangzik, miszerint ezek elektromos kisülések, vagy a közeli -67-es út- miatt keletkező fénycsóvák. Mindenesetre, ez nem elégíti ki a konspirációs elmélet gyártókat.






(Nagyjából igy kell elképzelni őket.)

(A kép forrása: http://www.worldbestspot.com/)