Jump to content

El Chupacabra

2014. 10. 08. 09:00

Az El Chupacabra elnevezésű teremtmény általában a rajzfilmkészítők fantáziáját mozgatja meg, illetve összeesküvés elméletek híveit. Ön hallott már róla?

Az El Chupacabra névre keresztelt hatalmas, medvéhez hasonlított lényt a latin államokban leginkább Puerto Ricoban és Mexikóban vélték látni. A leírások alapján nyaktól a farka végéig tüskék borítják, és ránézésre nehéz, masszív állat. Egyesek kenguruhoz is hasonlították, mások pedig zöld, pikkelyes bőrű gyíkhoz. A variációk a fej jellegzetességeit illetően is elérőek. Vannak akik, kutya-leopárd szerűnek, mások agyaras fenevadnak látták.

Az elnevezését onnan kapta – angolul Goat Sucker -, hogy állítólag állatok véréből táplálkozik, kiszívja azt, de legfőképp a kecskékét kedveli.

A legenda az 1980-as évek végén kezdődött, amikor is több farmer jelentette, hogy az állataikat holtan, minden vértől mentesen találták. Nagyjából úgy, mintha valami szó szerint az utolsó cseppig kiszívta volna. Az eset nagyon hasonló egy Mocai- vámpírtörténethez, ahol az állatok szintén így végezték. Mindkét lény esetében az elkapott állatokat vértelenítették, és csupán két kör formájú lyukat találtak a testükön.

A Chupacabra legendája viszont alig bizonyított. Míg a Loch Ness-i vagy akár a Bigfoottal kapcsolatos teóriák fényképekkel, felvételekkel bizonyítanak valami szokványostól eltérő dolgot, addig itt nincsenek elfogadható, használható felvételek.


(A kép forrása: http://images2.fanpop.com/)