Jump to content

A rejtélyes szibériai földörvények titka lelepleződött

2014. 10. 18. 12:30

Szibéria számos rejtéllyel tartja izgalomban a konspirációs elméletek gyártóit. Ám úgy tűnik, hogy a legnagyobb misztikus titokról lehull a lepel.

Szibériában évekkel ezelőtt különös lyukak keletkeztek, amelyekre nem volt semmilyen magyarázat. Egyszer csak a semmiből kerültek elő, és nagyjából úgy viselkedtek, mint az örvények.

Az első kráter a Jamal-félszigeten jelent meg, amit utána legalább fél tucat követett. A tudomány és a lakosság is értetlenül állt a történések előtt. A rejtély feltárására komplett kutatóegységeket küldtek. Az eredmények, azonban jócskán várattak magukra. Ez pont elég volt arra, hogy a szenzációhajhász média felkapja a hírt, és földöntúli jelenést kreáljon a tölcsérekből.

A megjelenő cikkekben a pokol kapujának is nevezték. Nem kellett sok a lakosságnak sem, és rémhíreket, kitalált történeteket kezdtek kitalálni. Legtöbbjük, azonban vallásos hangvételű volt.

A kirendelt kutatócsoport azonban napjainkra eredményekkel szolgált, és egészen logikus megfejtést talált. Úgy vélik, hogy a hirtelen kialakult lyukak földalatti robbanások eredményei. Egyszóval, olyan vegyületek és gázok összekeveredéséből fakadó robbanás, amelyet a Bermudaháromszögnél tűnt eltűnésekkel hoznak összefüggésbe. A logikai menet itt nem igazán tiszta, de hát mi földi halandók, nem vagyunk olyan IQ-val megáldva, mint a tudósok.

Mindenesetre a lyukak, a tudományos magyarázat szerint, csak gázrobbanások eredményei.

(A kép forrása: YouTube / Bulka)