Jump to content

48 méteres tintahal vetődött partra Kaliforniában

2014. 10. 20. 09:00

Egy újabb hoax, vagy egy ritka tengeri mutáció eredménye a gigantikus nyolckarú? A szemtanúk váltig állítják, hogy létezik, és ezt fényképekkel, videó felvételekkel bizonyítják. De akkor mégis, miért tagadnak a hatóságok?

A Santa Monica „beach” tengerpartjára vetődött állatot vizsgáló tudósok úgy vélik, hogy egészen Japántól sodródott idáig, a Dai ichi vizekből, amely egyébként a Fukushima atomreaktor környékén van. A tintahal ugyan Január 14-én sodródott ki, de azóta sem jutottak többre az ügyben, mint az első vizsgálódások során. Egyébként a tintahalat megelőzően, tavaly Október 13-án, egy másik hal is partra vetődött, amely olyan hosszú volt, hogy 14 ember tartotta. Ennek az állatnak a létezését egyébként tényként kezelik.

A fényképeket elnézve azonban tényleg csak hoaxnak tűnik az egész, de azok, akik jelen voltak, minden kétséget kizáróan állítják, hogy amit láttak, az mind igaz és egykor élő volt. A laikusok és szkeptikusok számára, azonban nincs az a bizonyíték, ami megmásíthatná véleményüket. Akik nem hiszik, egyszerűen csak szenzációhajhász cikknek titulálják a gigantikus tintahalról megjelent írásokat, amelyeket egy Spanyol tengerparton talált 9 méteres tintahal képének felnagyításával adtak el.

Az igaság a mai napig nem derült ki.


(A kép forrása: http://images.nationalgeographic.com/)