Jump to content

Titkos küldetésről tér vissza az X-37B űrhajó a héten

2014. 10. 22. 16:00

A két éve fellőtt űrhajó befejezte küldetését, és visszatér a Földre. A begyűjtött eredmények és adatok már izgalomban tartják az űrkutatókat. De miért tartják ekkora titokban? Vajon talált valamit?

Az űrjármű kilövésének és küldetésének pontos célját nem közölték, így valószínűleg sokat kell még várni, hogy a kutatási eredménnyel kapcsolatos adatok elérhetőek legyenek.
Annyit lehet csak tudni, hogy az űrhajót eredetileg azzal a céllal lőtték ki, hogy többé nem tér vissza a Földre, ám ez a terv meghiúsult. Az X-37B-t egyébként a Boeing fejlesztette ki, még az 1999-es években a NASA számára, mindegy újrafelhasznált űrrepülőt. A projekt 2004-ig nyilvános volt, majd hirtelen titkosították. Azóta nem tudni róla semmit, azon kívül, hogy most egy ilyen típusú gép készül landolni.

Mivel a titkosított dolgok pompás fantáziainspiráló hatással bírnak, így az űrhajó visszatérésének híre jócskán felcsigázta az UFO rajongókat. Már elkezdődtek a spekulációk.
Néhányan úgy gondolják, hogy az űrjármű küldetése az, hogy az idegenekkel felvegye vagy épp tartsa a kapcsolatot, míg más elképzelések titkos kémműholdak telepítését vélik a dolog hátterében.

Két járműt indítottak el, amelyek közül az egyik két küldetést teljesített, és még mindig az űrben kering, a másik pedig a héten tér vagy tért vissza a Földre. Vajon mit csinál kin a másik űrszonda, és meddig? Miért titkosították a küldetéstét?


(A kép forrása: http://www.unexplained-mysteries.com/)