Jump to content

Magyarázat nélküli képek: plafonról lógó holttest, a családi fotón

2014. 12. 28. 19:00

Az folytatásos cikksorozat első hátborzongató képe a Cooper családról készült fénykép. A kép első pillantásra egy szokványos fotónak tűnik, egészen addig, míg észre nem vesszük a jobb felső sarokból belógó, fordítva felakasztott ember/szellem(?) alakját.

Alapvetően a horroron edzett ember nem ijed meg tőle, inkább csak megborzongatja egy kicsit. Nem is azért, mert annyira rémisztő volna a felakasztott, ernyedt test látványa, hanem a képen mosolygó nők, és a fekete tetem egyidejű jelenléte, amit igazából ők nem is látnak.
Felmerül a kérdés, ha a kép valóban eredeti és nem csak egy utólag módosított agymenés, akkor miért nem tűnt fel nekik, vagy legalább a gyerekeknek - akik állítólag észlelik a transzcendens jelenlétet – a fellógatott halott?

A hivatalos magyarázat szerint az akasztott ember alakja a fényképen a dupla expozíció eredménye, ami azt jelenti, hogy két fénykép került egy azon szalagra. Tekintve, hogy a kép nagyjából 50 éves ez akár elképzelhető is lehet.

A háttér sztorija a kép apropójának az, hogy a család új házba költözött, és ezt megünnepelvén, lefotóztatták magukat az új ház konyhájában. A fotó elkészültétől azonban kétféle történek létezik. Az egyik elbeszélés szerint, miután a fényképet meglátták, a rajta szereplő, lógó holttest megjelent. A család azonnal elhagyta a házat, kis híján a lelket is kiijesztette belőlük a hulla.

A másik sztori szerint, a holttest ott lógott a képkészítés során végig, a család viszont a vaku villanása közben már meglátta. Ezt követően a szellemjárás elkezdődött. A halott kísértette Cooperéket, kiűzte őket ágyaikból, és szinte józan eszüket vesztették a jelenlététől. A család végül új házba költözött.

A fénykép elég öreg, így szinte alig található róla használható információ. Ha valóban eredeti lenne, és az alak nem odamontírozott, akkor nem csoda, ha a család kis híján megbolondult, és mindent hátrahagyva elmenekült. Viszont, azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy a kép koholmány.

Ha jobban megvizsgáljuk a fényképet, látható, hogy a kamera valószínűleg teljesen szemben, középen helyezkedett el a középső nővel és gyermekével. A világításnak köszönhetően alig van árnyékuk, csupán pár milli vastagságú vetül rá a falra. Azonban, ha jobban megnézzük a lógó test jobb karját, két árnyékvonalat is felfedezhetünk. Úgy tűnhet, hogy a kéz himbálózhatott a kép(ek) készítése közben. A bal kéznél is nagyobb az árnyék vastagsága, mint az alatta elhelyezkedő gyertyáké. Viszont a test akkor is árnyékor fest a falra. Az arc feketeségét valami egészen paranormális dolog adhatja, vagy csak a megvilágítás hiánya, esetleg a dupla expozíciós technika. De az imént említett technika csak akkor valósul meg, ha fény erősen megvilágítja a fényképezendő tárgyat.

Akármi is legyen az igazság, a kép megborzongatja az embert. Ha valaki csak tréfának szánta ügyesen járt el, ám ha valami természetfeletti jelenség rögzítése sikerült a fényképen, akkor felköthetik a gatyájukat a szellemvadászok.



(A kép forrása: http://beforeitsnews.com/)