Jump to content

Tengeri szörnyet (?) rögzített az olajfúró torony kamerája

2015. 01. 05. 16:00

A tavalyi év nyarán nyilvánosságra került felvételen egy furcsa küllemű, boldogan hullámzó víz lény úszkál a kamera előtt. A videó pár nap alatt körbejárta a világot, és mindenkit csak egy dolog foglalkoztatott: mi az ami 1500 méter mélyen lapul?

Vizeink mindössze 5%-át fedeztük fel, így nem lehet elhamarkodott kijelentést tenni arról, mi lehet az, amit a Mexikói-öbölben lévő kamera felvett. A másfél kilométer mélységben elhelyezett szerezet előtt úszkáló kreatúra sokak fantáziáját élénkké tette. Arról, hogy mit láthattak több tucat varriáció született.

Egyesek azt gondolták róla nemes egyszerűséggel, hogy bálnaplacenta, míg mások egy kicsit misztikusabbat láttak bele a dologba. Szerintük Cthulhu ivadéka lehetett az állt. Nos, egyik elképzelés sem volt helyes, ugyanis valójában a felvételen látott lény egy medúza, annak is egy ritka fajtája a Deepstaria enigmatica. Ezt a különleges barna színű állatot 1967-ben FS Russel fedezte fel, és elég keveset látni belőle a vizekben.

Ha medúzáról van szó, az embernek egy karfiol alakú, átlátszó, állat ugrik be, nem pedig egy esetlenül lebegő, leginkább egy barna lepedőre hasonlító vízi teremtmény. Mindenesetre vicces abba belegondolni, hogy van, aki ezt egy mutáns szörnynek nézte.

Ha kíváncsi rá itt megnézheti:



(A kép forrása: Oceaneering)