Jump to content

Isla de las Mucenas, a Babák szigete

2015. 01. 10. 19:00

Mexikóvárostól nem messze létezik egy hely, egy aprócska kis sziget a Xochimico csatorna közepén, ahol több játékbaba él, mint ember. Isla de las Mucenast különös legenda övezi.

 

A történet szerint egy helyi férfi, Don Julian Santana Barrera egy kislány holttestétre bukkant a csatornában, aki valószínűleg a vízbefulladt. A férfit bántotta a tudat, hogy nem tudott időben a kislány segítségére sietni, jóformán kísértette a szelleme. A víz felszínén az idős férfi egy babát látott lebegni, ami valószínűleg az elhunyt kisgyereké volt. Hogy a háborgó lelket megnyugtassa – és a magáét is – a babát kifüggesztette a sziget egyik fájára.

Azt követően a férfi teljesen megváltozott, és egyre több és több babát kezdett elhelyezni a szigeten. Az élettelen műanyagöntvények a kerítésekre szúrva, fákról lelógva, utcákon ülve figyelték a lakók ténykedését. És valóban. A helyiek szerint a kis teremtmények olykor megmozdulnak, pislognak, vagy sugdolóznak egymással.

Az idő előrehaladtával több ezer baba lett a szigeten elhelyezve, ami már magában groteszk élményt nyújthat. Ha ehhez hozzá tesszük azt, hogy az idő vasfoga sem múlt el nyomtalanul fölöttük, akkor szokatlanul nyomasztó érzést keríti hatalmába az ember, ha képeket vagy videót néz róla.

Nem látta még a Babák szigetét, akkor most megteheti. Készüljön fel, mert kellemetlenül nyomasztó a látvány, noha konkrétan semmi rémisztő nincs benne.



(A kép forrása: http://cdn.sptdigital.com/)