Jump to content

Ezért hisszük azt, hogy a horoszkóp mindig igaz

2015. 02. 19. 09:00

A horoszkópolvasgatás lassacskán napi rutin a reggeli hírolvasás mellett. Hatékonyságba pontosan ebben rejlik. Kíváncsi miért érzi úgy a nap végére, hogy annak minden szava igaz?

Éves, heti, havi, napi, párkapcsolati, születési dátum alapú, és még hosszasan sorolható az összes válfaja, aminek igazából egy dolgon múlik a tényleges beválási esélye. Ez pedig nem más, mint az agy.

A jóslat hatásmechanizmusa egész egyszerűen nem a csillagok egybeállásától vagy a Hold segítő erejétől válik igazzá, hanem egyszerűen az agyunk miatt. Nem kell a szaklapokat bújni, hogy az ember rájöjjön, ez szimpla pszichológia.

Hatékonysága abból fakad, hogy miután az illető elolvasta, a saját zodiákus jegyének jósoltakat, onnantól kezdve egyszerűen tudat alatt úgy irányítja a nap történéseit, hogy legalább valamennyi – főleg pozitív tartalmú- megvalósuljon a leírtakból. Erre jöhet a kontra, hogy mi a helyzet akkor, ha az ember csak este olvassa a horoszkópját, de mégis minden bevált, amit aznapra jósoltak. Erre egyszerű a magyarázat. A horoszkóp megírása általános ismérvek alapján történik, akárcsak a jósnő jóslása. A leggyakoribb, az adott csillagjegyre jellemzőekből következtetnek.

Mielőtt elhinne mindent, amit az önjelölt asztrológusok papírra vetnek, gondolja át, hogy a horoszkópírás, annyira nem is nehéz, ha az ember tisztába van az alapvető pszichológiával.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!