Jump to content

A nap, amikor békák hullottak az égből

2015. 02. 26. 19:00

A valóságban is bekövetkezett a Mangólia film által előrevetített jövőkép, azaz békák, madarak, denevérek, és kukacok potyogtak az égből, akárcsak a kövérkés esőcseppek egy kiadós nyári zivatar során.

A közel húsz éve lezajlott esemény a mai napig vissza-visszatér, könyvek vagy filmek közkedvelt epizódjaként. A ritka eseményről több feljegyzést is találni, ami különböző „állat esőkről” számol be. Az egyik elhíresült és valószínűleg sokak által ismert hasonló esemény a szingapúri haleső.

A különféle hüllők, kétéltűek, rovarok, stb. égből való potyogására bővebb magyarázat is létezik a bibliainál. Az egész egy nagyon ritka időjárási jelenségre vezethető vissza, ami gyakorlatilag felszippantja az állatokat, majd több száz kilométerrel arrébb egyszerűen eső formájában lehullajtja azokat a földre. A tudósok szerint a fenomén a gyorsan mozgó vihar és a vízköpők együttes, egyidejű fennállásakor következik be.

A felszippantott állatok a hurrikánra hajazó élményt, ami a több méter magasból való zuhanással zárul, nem élik túl (még a madarak sem). A halál gyakran már a légkörbe való bekerüléskor utoléri őket, ugyanis a zord hőmérsékleti viszonyok miatt, egyszerűen megfagynak. Erre bizonyítékul az égből, jégbe fagyva zuhanó tetemek szolgálnak.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://s.wsj.net/)