Jump to content

Az ember testű, disznó arcú nő

2015. 03. 10. 16:00

Kecses derék, vékony lábak, homokóra alak, turcsi orr, hatalmas fülek és rőt szőr. Nagyjából ez jellemezte azt az asszonyt, s később egy egész „dinasztiát”, akiknek kilétét, és létezését az 1600-as évek óta rejtélyek övezek. Vajon durva genetikai mutációról, vagy boszorkányságról van szó?

Valahol, az 1600-as évek elején született legenda a mai napig állítja a disznó arcú emberek létezését. Angliában, Franciaországban és Norvégiában is egyidejűleg jelentek meg krónikák, melyek azt hirdették, disznó arcú, ember testű lények élnek köztünk.

Az eredeti sztori egy vagyonos nőről szólt, akinek a teste olyan akár a szokványos emberi, ám az arca akár egy hizlalt disznóé. Ebből az alaptörténetből indult ki később az összes elképzelés, ami aztán bejárta a világot.

A legismertebb történet arról szólt, hogy a disznószerű megjelenés egy átok eredménye. A gazdag nő, leendő férjét az esküvő előtti napon választás elé állították: vagy mindenki szépnek látja majd asszonyát kivéve őt, vagy csak ő látja szépnek, viszont mindenki más disznó arcúnak. A férfi átadta a nőnek a döntés lehetőségét, mire az átok megtört. A történet egy időre ezt követően el is tűnt. Ám az 1800-as években újra felszínre került.

A XIX. század elejétől valós tényként kezelték azok létezését, ugyanis több helyen felütötte fejét a disznófejűség. Egy angliai nő sosem lépett utcára, amiatt, illetve Marylebonen is élt egy nő, hasonló átokkal, aki sosem tette ki lábát a házából.

1924-ben orvosi feljegyzés készült egy disznó fejű ember kezeléséről, ám napjainkra ez is, akárcsak a legendák feledésbe merültek. Az, hogy génmutáció vagy egy különös átok, mely bizonyos évszázadokban megjelenik, kérdéses. Hiszen egyértelmű bizonyíték semmire sincs, mivel az orvosi feljegyzést elérhetetlenné tették.

Persze az ismét nagy port kavar, amikor pár hónappal ezelőtt futótűzként terjed el a médiában a disznó fejjel és emberi testtel született gyermek története.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://i.imgur.com/)