Jump to content

3D-s Urál-térkép, 50 millió évvel előttről

2015. 03. 26. 16:00

Ezek szerint jócskán megelőzték korukat azok, akik közel ötven millió évvel ezelőtt már az Urál környékét kőbe vésték, méghozzá úgy, hogy az tökéletes 3D-s tréképnek feleljen meg.

A kőlapra Alexander Nyikolajevics Csuvirov professzor talált rá, a Csandar falu közelében, hat évvel ezelőtt.

Az Urált ábrázoló kőlap egyrészt azért különleges, mert tökéletes pontossággal ábrázolja az akkori területet, a domborzatot, a gátakat, csatornákat, stb. másrészt a kivitelezési technikája miatt.

Egyes szakemberek szerint az ilyen pontosságú térképet csak és kizárólag műholdfelvételek alapján lehet elkészíteni, de mivel ötven millió évvel ez előttről beszélünk (a benne talált, rég kihalt kagylófaj alapján állapították meg korát), s a szatellitnek még csak a gondolata sem létezett, furcsa lenne annak használatát feltételezni.

A legtöbb kérdést azonban mégiscsak, az elkészítés hogyanja veti fel, hiszen a 3 dimenziós technológia csak napjaink szüleménye. A kőtáblába vésett térkép azonban tökéletes 3 dimenziós képet alkot, így felmerül a kérdés, vajon hogyan készítették, és egyáltalán kik? Lehet, hogy egy rég kihalt civilizáció, vagy az olyan nagyon várt űrlények? Természetesen eltérő elképzelések vannak az üggyel kapcsolatban, de egy biztos, magyarázat a mai napig nem született.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://blog.hellotourist.net/)