Jump to content

UFO-k népesítette sziget?

2015. 05. 16. 12:30

Vajon minden ezzel magyarázható?

Socotra szigete az Indiai-óceánon található, Jementől mintegy 250km-re. A szigetcsoportot négy kisebb sziget alkotja. Socotra különlegessége az élővilágában rejlik, ugyanis növényvilágának

37%-át endemikus, másnéven bennszülött növények alkotják, melyek jellemzően , természetes állapotban, csak egy adott elterjedési teürlet határain belül találhatóak meg.

A szigetcsoport, több mint kétezer éve lakott terület, ahol kb. 50.000 ember él.

Az őslakosok halászattal,földműveléssel és álattenyésztéssel foglalkoznak.

A ritka növényvilágon túl, az itt élő hüllő és csigafajok 95%-a szintén, csak ezen területen fedezhető fel.

Az óceánnak köszönhetően az szigetet körülvevő élővilág is igazán változatos, több mint 250 féle korall, 700 -féle különleges hal, 300 -féle rák és homár fajta található itt.

A sziget az élővilágának egyediségét az elszigeteltségének köszönheti, ugyanis emaitt,a növény-és állatvilág nem terjedt át a szárazföldekre.

Socotra leghíresebb növénye a „Sárkány vére” fa, különleges esernyő alakja, akár űrlényekre is emlékeztetheti az embert. Nem csak ezen fa kapcsán gondolnak az idegenekre, ugyanis aki eljut erre a szigetre, a rengeteg ritka és káprázatos állat és növényfaj miatt, úgy érzi egy másik bolygón jár.

A Sárkány vére fa vörös nedvéről az itt élő őslakosok úgy hitték, hogy a sárkányok véréből származik. Gyógyszerként és festékként használták. Napjainkban is alkalmazzák festéshez és lakkozáshoz.

A sziget másik különlegessége az aloe, mely bár nem számít ritkaságnak a Földön, de a szigeten megtalálható nagy száma miatt, a szigetlakók körében kiválóan alkalmazható gyógyászati és kozmetikai célokra. További ritkaságai a szigetnek az uborkafa, és a gránátalma fa.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.journeyswithintravelblog.com/)