Jump to content

Szörnyre leltek egy szibériai tóban?

2015. 06. 13. 16:00

Régóta kering a legenda a Labinkir-tó titkáról. A szibériai tó mélyén végzett mederkutatások során ritka csontmaradványokat találtak, melyeket eddig még nem sikerült egy fajhoz sem sorolni. Vajon most megoldódik a szibériai szörny kérdése?

A tóban végzett vizsgálat apropója az volt, hogy miért nem fagy be a tó a fagyos, dermesztő szibériai hideg ellenére, miközben a tó környékét vastag jégpáncél fedi. A vizsgálat közben azonban valami sokkal érdekesebbet fedeztek fel a szakemberek.

A tóról az a legenda tartja, hogy a Loch Ness-i szörnyhöz hasonló lény lakja. Sokan látni vélték, és mint ahogy ilyenkor lenni szokott, fényképekkel, videofelvételekkel próbálták bizonyítani létezését. A tó fenekén talált csontok csak rátettek egy lapáttal a dolgokra, mivel többen azt perdöntő bizonyítéknak gondolták.

A csontok vizsgálata azonban nem hozott eredményt. Se nem cáfolta, se nem bizonyította a szibériai tó szörnyének létezését. A maradványok elemzése során a talált elemeket ugyan nem tudták semmilyen fajhoz bekategorizálni, viszont úgy vélik, hogy egy rég kihalt faj leleteire bukkanhattak.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.wallpapervortex.com/)