Jump to content

A rejtélyes ütközés

2015. 08. 04. 16:00

1953. november 2-án a Felix Moncla által vezetett, F-89-es Scorpion Jet típusú vadászgép a Michigan-tó felett egy rejtélyes, azonosítatlan repülő tárgyra lett figyelmes, melyet üldözőbe vett. Ami bekövetkezett arra valószínűleg sem a pilóta sem támaszpont nem számított.

A pilóta, Felix Moncla, a Kinross támaszpontnak jelezte, hogy vizsgálják meg az észrevett, rejtélyes jelenséget a radarokon. Mivel senki sem tudta mi tolakodott a légtérbe így egyszerű parancsot kapott. A vadászgép a földi irányító központ utasítására követte az ismeretlen jelenséget, ám néhány perccel később elvesztette a rádiókapcsolatot a központtal.

Számos sikertelen kapcsolatfelvétel után, a radaron felvillant mind a két gép fénye. Az érdekesség az volt, hogy egyre közelebb és közelebb repültek egymáshoz, úgy tűnt, mintha mágnes vonzaná őket a másikhoz. A támaszpont parancsnoka, R. Wilson, később azt nyilatkozta „úgy érzékelte, mintha az azonosítatlan gép és a vadászgép eggyé vált volna”.

Miután a gépek egyszerűen eltűntek a radarról, az amerikai gépek a bázisról azonnal a felkutatásukra indultak, de semmilyen nyomra nem bukkantak, ami megerősítette volna at a feltételezést, hogy üköztek. Sem a katapultált pilótát, sem a gépet nem találták.

A gép és az ismeretlen tárgy a pilótával együtt eltűnt, és máig sem derült fény arra, mi történhetett velük. Moncla keresését tovább folytatták, próbáltak kapcsolatba lépni vele a rádióján keresztül, hátha sikeresen megmenekült, de a kísérlet sikertelennek bizonyult.

Az állítólagos ütközést érintő területeket alaposan átkutatták, de semmi nyomot nem találtak.

A gép rejtélyes eltűnésére a mai napig nem született elfogadható magyarázat.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: lightsinthetexassky.blogspot.com)