Jump to content

A numerológia és az asztrológia kapcsolata

2015. 09. 04. 12:30

Az asztrológia és a számmisztika kéz a kézben jár. Minden jövőbeni, vagy múltbeli történés megfejtéséhez szükség van a számokra. Ön tudja, hogy miért fonódott össze évszázadokkal ezelőtt eme két ágazat?

Az asztrológia fő kiindulópontja a horoszkóp, ám annak meghatározásához is számokra van szükség. Az állatövi jegyek a tavaszponttól kiindulva 365 nap 6 óra és 9 másodperc alatt érnek végig a (tavaszponttól a tavaszpontig) az összes zodiákus jegyen, a kostól a halakig.

A numerológusok azt feltételezték, hogy a születés dátuma egy olyan kulcsszámot határoz meg, amely szám szorosan kapcsolódik valamelyik planétához. Ennek a számnak a vibrálása jellemző lesz az illető emberre, ez a szám hatással lesz rá az egész élete során, és mindazokra a más vibrálásúakra, akikkel élete során az illető kontaktusba lép.

Utóbbival kapcsolatban a numerológia és az asztrológia alaptézise egybecsengő, hiszen mindkettő azt feltételezi, hogy az égitestek állása befolyásolja a történéseket, melyek mozgását viszont csak a számtan segítségével lehet meghatározni.

A bolygóállások és annak a zodiákus jegyekre gyakorolt hatását már évszázadokkal ezelőtt felfedezték, és meg is határozták, hogy mely égitesthez milyen szám tartozik, és ahhoz párosították az adott csillagjegyet is. E szerint: a Nap száma az egyes lett, a Holdé a kettes, a Jupiteré a hármas, az Uránuszé a négyes, a Merkúré az ötös, a Vénuszé a hatos, a Neptunuszé a hetes, a Szaturnuszé a nyolcas, a Marsé a kilences, a későbbiekben a Plútó számának a nullát tulajdonították.

Ezen alapszámításokból vonják következtetéseiket az asztrológusok. További számmisztikai érdekességeket (mit jelöl a nevek hossza, a születési év, stb.) olvashatnak az oldalon.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: static.groupon.co.in Forrás: biokalauz.hu/erzsebetrosta.hu)