Jump to content

Sportolj a csillagjegyednek megfelelően! I.rész

2017. 09. 13. 19:06

Nem mindenki születik hosszútávfutónak, ahogy a súlyemelésben sincs mindenki számára szépség. Csillagjegyeink nem csak sorsunkat és személyiségünket befolyásolják, de a sportágválasztásra is hatással vannak. A te csillagjegyedhez vajon mi passzol a legjobban?

Minden zodiákusjegynek megvannak a maga jellemzői, mind személyiségben, mind viselkedésben, mind életfelfogásban. Az asztrológiai hasonlóságok mentén, így egyes csillagjegyek több hasonlósággal, míg mások több különbözőséggel bírnak. A sport terén is fellelhetők ezek a jellemvonások. Míg a kosok a kihívást és a tüzességet keresik a mozgásban, addig a bikák inkább a nyugalmat és a feltöltődést.

Kos

A kosok jellemzően nagyon pörgős, tüzes csillagjegyek. A mindennapi kihívást nem csak a munkában, a szerelemben vagy épp a társas kapcsolatokban keresik, hanem az edzőteremben is. A jóga vagy épp a pilates nagyon ritkán jöhet szóba, ellenben a sajáttestsúlyos edzések, a spartan, a TRX, a crossfit, a crosstréning vagy épp a hot iron mind-mind vonzó egy kos csillagjegyű számára. Egyrészről, mert kíméletlenül megmozgat, másrészről, mert igen nagy mennyiségű kitartás kell, ahhoz hogy az ember végig csináljon lelkiismeretesen egy edzést.

A sajáttestsúlyos edzéseken túl a futás is ajánlatos a kosoknak, főként fejkiszellőztetés, no meg állóképesség javítás gyanánt is.

Bika

A bika csillagjegy jellemvonásait tekintve megfontolt, lassú, és túl nyugodt. Ami a sportolási szokásait és igényeit illeti, nem rajong nagyon a mozgásért. Szabadidejében sokkal inkább lazít és olvas, vagy elmélkedik az élet nagy dolgain, viszont ha mégis mozgásra adja a fejét, inkább a lassabb, már-már meditációba hajló mozgásformát kedveli.

A bikáknak kifejezetten jó sport a pilates vagy épp a jóga. Mindkettő ellazít, de egyben át is mozgat, nyújt és erősít. Testi-lelki felfrissülést nyújt.

Ikrek

Mozgékony, természetbarát jegy. Épp ezért nem szereti a konditermek bezártságát, sokkal inkább a szabadban fedezi fel az élet szépségét és a mozgás örömét. Az ikrek jegynek a biciklizés, a séta, a hegymászás, futás a legideálisabb választás, már ami a sportot illeti.

Rák

Tipikusan azon emberek csillagjegye, akik ódzkodnak lemenni a kondi- vagy edzőterembe. Sokkal inkább az otthon is végezhető mozgásformákat részesítik előnybe, így egy jó DVD-s aerobik vagy egy jó youtube-os teljes testes edzés jöhet szóba inkább.

Viszont, nem árt néha kimozdulni a komfortzónából, s lévén, hogy víz elemű jegyről van szó, az úszás is szóba jöhet, ami egyszerre mozgat át és lazít le.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)