Jump to content

Sportolj a csillagjegyednek megfelelően! II.rész

2017. 09. 14. 09:05

Nem mindenki születik hosszútávfutónak, ahogy a súlyemelésben sincs mindenki számára szépség. Csillagjegyeink nem csak sorsunkat és személyiségünket befolyásolják, de a sportágválasztásra is hatással vannak. A te csillagjegyedhez vajon mi passzol a legjobban?

Minden zodiákusjegynek megvannak a maga jellemzői, mind személyiségben, mind viselkedésben, mind életfelfogásban. Az asztrológiai hasonlóságok mentén, így egyes csillagjegyek több hasonlósággal, míg mások több különbözőséggel bírnak. A sport terén is fellelhetők ezek a jellemvonások. Míg a kosok a kihívást és a tüzességet keresik a mozgásban, addig a bikák inkább a nyugalmat és a feltöltődést. Az előző cikkben a kosokról a rákig vettük górcső alá a sportokat, most pedig jöjjenek a többiek!

Oroszlán

Alapvetően kiegyensúlyozott jegy az élet minden területén így a sportban is szereti megtalálni a harmóniát. Nem hajtja magát kimerülésig, de nem is lustálkodja el az edzést. Hasonlóan a kosokhoz az intenzívebb sportok ajánlatosak: egy kiadós futás, egy jó bicikli vagy épp egy tüzes táncóra minden oroszlánnak előnyére válik.

Viszont kiegyensúlyozott mivolta miatt egy-egy lazább óra is számításba jöhet, mint például a strechnig vagy a jóga.

Szűz

Nem épp arról híresek, hogy odalennének a sportért. A szűz szülöttei jól tűrik a monotóniát, a rendszeresen ismétlődő dolgokat és a szinte soha véget nem érő feladatokat. Különösképp nem vágynak a túlzott intenzitású, energiabombaként robbanó sportágakra, így számukra egy hosszas séta vagy biciklitúra is teljes mértékben kielégítő.

A szűz esetében mindig olyan sportok jöhetnek számításba, amelyek valamilyen szinten monotonnak számítanak, netán meditálásra, elmélyülésre is lehetőséget adnak.

Mérleg

A mérlegek, csillagjegyükhöz híven igen változó energiaszinttel rendelkeznek. Egyszer majd’ szétrobbannak a tettvágytól és a súlyemeléstől kezdve a kettlebell edzésig mindet kipróbálnak, míg másszor csak arra vágynak, hogy a kanapén pihenve filmet nézzenek.

Épp ezért a héten néhányszor igenis iktassanak a menetrendbe egy-egy intenzív sportágat, míg több nap a pihenésé. Aerobic, futás, spinning, kangoo, gyakorlatilag bármelyik megfelel a jegy szülöttének.

Kíváncsi vagy, hogy a te csillagjegyednek melyik sportág lenne a legmegfelelőbb. Eddig a kosoktól a rákokig, oroszlántól a mérlegig vettük górcső alá a csillagjegyeket. Ide kattintva a nyilas, bak, vízöntő és a halak számára legideálisabb sportágakat mutatjuk be.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)