Jump to content

A biokozmetikum maga a természet adta szépség

2014. 05. 06. 12:58

Egyre többen térnek át a biokozmetikumokra és bíznak a füvek, fák szépítő és gyógyító erejében. A biokozmetikumok biztonságosak és harmonizálnak a bőr működésével. Ezzel a döntéssel biztosak lehetnek benne, hogy a hatóanyagok a szervezetükkel összhangban szépítenek, ápolnak, gyógyítanak. Ahelyett, hogy laborokban kifejlesztett varázsnanomolekulákat kennék az arcukra, választhatnak olyat is, amely ugyanazt tudja, de természetesen.

A biokozmetikumok legnagyobb előnye, hogy figyelembe veszik a szervezet és különösen a bőr természetes működését, a méregtelenítést, a természetes regenerációt erősítik, és a vegyi anyagokkal szemben nem kell attól tartani, hogy a kemikáliák felborítják a bőr egyensúlyát.

Ezek közül ki kell emelni, hogy a növényi alapanyagok ellenőrzött biológiai termesztésből, vagy ökológiailag védett területről történő gyűjtésből származnak. Természetesen az alapanyagok termesztése, illetve gyűjtése átlátható, ellenőrizhető folyamat, mely nem károsíthatja a természetes életteret. Nem használnak szintetikus színező és illatosító anyagokat, szilikon, parafin és más, a kőolaj lepárlási folyamatban keletkező termékeket.

A tartósítás kizárólag természetes anyagokkal történhet. Bármilyen -akár természetes- konzerváló anyag alkalmazását a terméken fel kell tüntetni. A génmanipulált alapanyagok, nyersanyagok, segédanyagok felhasználása tilos és legalább ilyen fontos szempont, hogy az előállítás folyamata során nem károsodhat a természet, miként a végtermék lebomlása kapcsán sem keletkezhet természetidegen anyag.

Mára már nálunk is ökológiai gazdálkodásból származik a biokozmetikumok összetevőinek 95 százaléka. Azonban attól, hogy egy terméken nagy betűkkel szerepel, hogy bio, organikus vagy natúr, az sajnos még nem garancia arra, hogy így is van. Magyarországon a Biokontroll Hungária Kft jogosult bevizsgálni a termékeket, amely Európában az egyik legszigorúbb a hazai követelményrendszerrel bír.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/otvenentul.hu