Jump to content

Megújul az egyik legnépszerűbb kozmetikai márka

2014. 05. 07. 15:14

Magyarországon már 7 éve kapható a közkedvelt Alterra márka. A népszerű termékcsalád idén tavasszal megújul, és az új termékeken mostantól a NATRUE jelzés lesz látható. A jel a kiváló termékminőséget és a természetesség iránti legmagasabb igényt garantálja a vevők számára. Mivel a natúrkozmetikum nem törvény által védett fogalom, így bárki használhatja az International Natural and Organic Cosmetics Association szervezet által 2007-ben megalapított NATRUE hálózatot, amelynek célja a természetes alapanyagokból készített termékek minőségének biztosítása Európa szerte.

A NATRUE jelnek három tanúsítási fokozata van. Minél magasabb az ellenőrzött biológiai gazdálkodásból vagy az ellenőrzött vadongyűjtésből származó természetes összetevők aránya, annál magasabb a tanúsítási fok. Ennek köszönhetően létezik natúrkozmetikum, valamint bioösszetevőt tartalmazó natúrkozmetikum és természetesen maga a biokozmetikum is.

A bioösszetevőt tartalmazó natúrkozmetikumokban a természetes összetevők aránya legalább 70%, míg a biokozmetikumokban legalább 95%. Természetesen a Rossmann Alterra termékei ezeknek a kritériumoknak megfelelnek.

Ennek köszönhetően természetes, ellenőrzött alapanyagokból készülnek és így a folyamatosan megújuló termékek NATRUE logóval ellátottak. A NATRUE jelzéssel ellátott termékek minősége nemzetközi szinten elismert, és akár egy pillantással is azonosítható a vásárlók számára. Ez a grafika a megújuló Alterra termékeken is megjelenik.

A Rossmann Alterra natúrkozmetikumokat a lehető legtermészetesebb módon állítják elő, és ezek a termékek csak körültekintő, alaposan lellenörzött eljárással feldolgozott összetevőket tartalmaznak. Természetesen nem tartalmaznak illat-, színező- és tartósítószereket, és úgyszintén nincs bennük kőolajszármazék.

Nem tartalmaz szilikonolajat és szilikonszármazékot, mellőzik a génmanipulált összetevőket. Ugyanilyen fontos szempont, hogy a termékek előállítása, gyártása során nem végezhetnek állatkísérleteket.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/elelmiszer.hu