Jump to content

A kozmetikai tetoválás

2014. 08. 30. 12:30

A tetoválás napjainkban egyre népszerűbb. Ugyan a maga kultusza már az elmúlt évtizedekben is megvolt, de talán most jön újra igazán divatba. De mi a helyzet a kozmetikai tetoválásokkal mostanában?

Aki egyszer elkezdi, nem tud vele leállni. Mondják ezt sokan a tetoválásról, és valahol igazuk is van. A kérdés csak az, hogy „eredeti” vagy kozmetikai tetoválásra essen a választás? A hagyományos tetoválástól sokan tartanak, mert az örök életre ott marad, ezért inkább a kozmetikusok által használt tintára esküsznek, ami felszívódik. A nagy igazság azonban, hogy a kozmetikai tetoválás sem tűnik el minden esetben. Persze nagyban függ, hogy milyen anyagot használ a tetováló, és az alany bőrétől is.
A kozmetikai tetoválás ugyan úgy fáj, akár irritációt is kiválthat és a kezelése is megegyezik a hagyományoséval. Viszont elvileg 3-5 év alatt fel kell szívódnia. A folyamat során először elhalványul, kifakul, vöröses árnyalatot ölt, és végül szép lassan eltűnik. Utána nem marad sem heg, sem minta, egyszerűen olyan, mintha ott sem lett volna. Abban az esetben nem szívódik fel, hogyha túl mélyre lett „ütve” illetve ha a festék nem megfelelő.
Aki rászánja magát a tetoválásra, inkább maradjon a hagyományosnál, mert a jó minőségű festék nem kékül ki, és tartós marad.

(A kép forrása: http://www.bizarbin.com/)