Jump to content

Otthon elkészíthető francia pedikűr

2014. 09. 01. 16:00

Az ápolt kéz már szinte elvárás napjainkban. Nagy hangsúlyt fektetünk a megjelenésünk esztétizálására, de mi a helyzet a lábujjakkal?

A lábköröm rendszeres ápolása fontos. Egy kiadós lábpedikűr pedig, legalább kéthetente minimum egyszer ajánlott. Viszont nem kell azonnal szakemberhez rohanni, otthon is kezelésbe vehetjük a kevésbé sokat mutogatott végtagjainkat. Egy kis türelem és gyakorlás után Ön is tökéletesítheti, a francia pedikűr ismereteit.

Mindenekelőtt készítse össze mire lesz szüksége a pedikűr során. Legyek kéznél két körömlakk,egy átlátszó és egy színes, körömlakklemosó, egy lavór/tál meleg víz, habkő, körömreszelő, és körömvágó olló. Ha mindez megvan, belekezdhet a lábápolásba. Először is el kell távolítani, az elhalt bőrszöveteket. 10 perces áztatás után habkő segítségével szabaduljon meg a felesleges bőrtől. Szárítsa meg, majd hidratálja krémmel. Ezt követően távolítsa el a felesleges testápolót, körömlakk maradékot, szennyeződéseket. Nagyjából 5 percig hagyja rajta a körömlakklemosót, majd meleg vízzel öblítse le. A formázás előtt hagyja száradni a lábujjakat. Vigye fel az átlátszó körömápolót egy vékony rétegben. Ezt követően használja a francia pedikűrhöz ajánlott sablonmatricákat. Ha nincs otthon készített változatát is használhatja. Fesse be a körmöt a második körömlakkal, majd távolítsa el a sablonmatricákat. Ismét vigyen fel egy réteg átlátszó körömlakkot. Hagyja megszáradni a művet, és kész is.

(A kép forrása: http://thestudiobymdm.com/)