Jump to content

Csináljon uborkából kozmetikumot!

2014. 09. 05. 09:00

Gondolkodott már azon, hogy a hűtő mélyén heverő, elfeledett, esetleg elfogyasztásra már nem alkalmas zöldségeit, gyümölcseit (újra)felhasználja? Ha már egyszer fizetett érte, használja fel, akár másra!

Az újrahasznosítás először is költséghatékony, másrészt környezetbarát megoldás. Egy kis maradék uborkából, amit már másra nem szívesen használna, könnyen készíthet joghurtos-uborkás arcpakolást. Nincs másra szükség, mint hogy jól hámozza meg, és tegye a turmixgépbe, pár kanál joghurttal együtt. A kapott masszát 15 percig hagyja az arcon, majd mossa le. Az eredmény kisimult, regenerálódott bőr.

Arctisztító és pattanástalanító hatással bír, 5 evőkanálnyi zabpehely és egy marok mandula mézhez keverve. Ha nem rajong a zabpehelyért, de mégis megvette, legalább fel is tudja használni.
Ha már pattanás, akkor ne feledkezzünk meg a mitesszerről sem. Egy fél citrom – nem kell, hogy friss legyen – a problémás területre alkalmazva, összeszűkíti a pórusokat, és a bőr zsírosodását is meggátolja. Drága szerek nélkül is elérhet eredményt, egy pár éjszakás kezeléssel.
Frissitő arcsprayt is egyszerűen készíthet. Egyrészt nem szennyezi a környezetet a műanyag flakon kidobásával, hanem újrahasznosíthatja, másrészt a pénztárcája is hálálkodni fog. Nem kell semmi különlegesre gondolni. Ásványvíz és citrom keverékével párperces felüdüléshez juthat.
Sminklemosónak a nem használt vazelint, babaolajat, vagy épp hideg tejet is használhat. Költségkímélő, és ugyan olyan hasznos, mint a boltban kapható társai.

(A kép forrása: http://www.cosmeticsdesign.com/)