Jump to content

Bio sminktermékek

2014. 12. 02. 19:00

Vajon tényleg léteznek a 100%-osan organikus kozmetikai termékek? A válasz csupán 98%-ban igen. Azonban ez sem rossz teljesítmény.

A 100%-os bio termék előállítása lehetetlen a kozmetikai iparában, hiszen akkor hatásfokuk nagyban csökkenne, illetve eltarthatóságuk ideje is. Mindegyik bio termékbe kerül egy kis nem bio dolog is. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy kemikáliák kerülnének a termékbe, hanem úgy, hogy egyes összetevőket, hivatalosan nem minősítettek organikusnak, habár megfelelne a kritériumoknak

Ezek a termékek abban különböznek a hagyományostól, hogy lényegesen több természetes anyagot és kevesebb (sőt alig- használnak) kemikáliát és vegyszert használnak. Persze ebből is több válfaj létezik. A terméken használt különféle jelöléseknek köszönhetően igazodhatunk el köztük. Ami viszont biztos, hogy kevesebb állat szenvedte el a tesztelési fázis alatti kínzásokat, illetve a bőrünk is kevesebb vegyszert szív magába ezek használatával.

Itthon a bio termékek nem tartják lázban a nőket, inkább csak azt a célcsoportot, amely minden tekintetben szeretne természetes és környezetkímélő maradni. Ennek köszönhető, hogy nincs kifejezett bio smink bolt, inkább a webes rendelés az elterjedtebb forma. A választék viszont nagyon széles, és minden igényt kielégítő. Szinte majdnem minden bőrtípusra, és színre találhatóak alapozók, és egyéb sminkek.

Vásárlás előtt érdemes áttanulmányozni, hogy melyik jelzés mit jelent, ezt megteheti itt.



(A kép forrása: http://www.ideegreen.it/)