Jump to content

Az a fránya macskajaj, avagy tippek a másnaposság ellen

2015. 01. 01. 12:30

Az elmúl éjszaka és a ma hajnal keveréke valószínűleg a vadul bulizók miden porcikáját megviselte. De ne aggódjon, van megoldás a kellemetlen másnaposságra, és a fáradt szemek restaurálására!

A szilveszter utáni másnap sokaknak rosszul kezdődik. Az év utolsó napjának búcsúztatása és az újév első hajnalának megünneplése általában durva kombót jelen a gyomorra és a szemekre nézve. Ezért íme pár tipp, amivel elkerülheti az egész nap tartó nyomottság éreztet.

Ha a rossz közérzetet és a pocsék másnaposságot szeretné először elmulasztani, akkor egy nagyon egyszerű módszer ajánlott: víz, citrom és cukor. A víz a dehidratáltság ellen kell, a cukor azért mert az egész éjszakai pisilés és ugrálás során a szervezetből eltűnik egy jó adag, a citrom pedig azért szükségeltetik, mert nyugtatja a gyomrot. Ajánlatos egyébként 3 liter vizet elfogyasztani az év első napján, hogy az előző éjszaka vízhiányából fakadó problémákat orvosoljuk.

A másik tuti bevált tipp ilyenkor a húsleves, habár sokaknak még a gondolattól is felfordul a gyomra, érdemes magunkba diktálni pár kanállal, mert utána szinte felpörög a szervezet.

A szem alatti karikák, illetve a fáradt szemeknek jót tesz a citrom –ugye milyen univerzális? -, illetve a duzzanat lehúzására egy lehűtött kiskanál. Az utóbb említettet kb. 5 percig tegyük a problémás részre. Eltávolítás után csodát fog tapasztalni. A citrommal hasonló eredményeket érhetünk el. Csak arra kell vigyázni, hogy ne csepegjen a szembe.

Az apróra vágott petrezselyemzöld is jót tesz a duzzadt karikás szemnek. Hagyjuk rajta állni minimum öt percig.




(A kép forrása: http://indialive.today/)