Jump to content

A tökéletes otthon készített hidratálókrém, stift formában

2015. 02. 09. 16:00

A csípős hideg idő, úgy tűnik még sokáig fog maradni, így érdemes nekünk is felkészülni vendégeskedésére. Íme, egy tökéletes recept az igazán hidratáló, és kiszáradást megelőző, házilag elkészíthető krémről.

Napi probléma, főleg az érzékeny bőrűek esetében a kéz, vagy egyéb bőrfelület kiszáradása, és megrepedezése. Ez nem csak esztétikailag „lehangoló”, de felettébb fájdalmas tud lenni, ezért sosem árt, ha van az embernél krém. Az alább megtekinthető recept elkészítésével egy olyan hidratálót kapunk, amit könnyen cipelhetünk magunkkal bárhova (hiszen stift lesz belőle), és ami azonnali megoldást nyújt. Az összetevői természetesen csak organikus eredetűek, így nem vált ki allergiát, vagy irritációt.

Az elkészítési idő mindössze tíz perc, így nagyon hamar megvan vele.

Hozzávalók:

  • ⅓ csésze kókuszolaj, ⅓ csésze Shea vaj, ⅓ csésze méhviasz, 10 csepp illóolaj, ajánlott: borsmenta, levendula és a narancs
Elkészítése:

Olvasszuk fel az összes hozzávalót (kivéve az illóolajat) egy edényben. Ha már kellően beindult a fúzió, vegyük le a melegről, és óvatosan keverjük hozzá az illóolajokat. Ezután hagyjuk hűlni egy kicsit, majd még félig folyékony állapotában öntsük stiftként funkcionáló műanyagba. Ha ez megvan, hagyjuk hűlni, egészen addig, míg megdermed, és kész is van!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(A kép forrása: http://wellnessmama.com/)