Jump to content

Házi készítésű folyékony alapozó

2015. 03. 14. 16:00

A boltban kapható folyékony alapozók amellett, hogy nagyon drágák, magas koncentrátumban tartalmaznak vegyszereket, amelyek ugyan elfedik a bőrhibákat, viszont súlyosan károsítják a bőrt.

Az otthon készített termékekben az a jó, hogy elkerülhetővé válnak az olyan anyagok, mint pl. a szintetikus szerek (nevük C.I.-vel kezdődik, majd hosszú számsor követi azt), a kémiai fényvédőszerek, kőolaj származékok, melyek eltömítik a pórusokat, gátolják a bőr méregtelenítését, erősítik a gyulladásra való hajlamot.

Az alapozókban a fent említettek közül mindegyik megtalálható, így érdemes kipróbálni a házi készítésű változatot. Ha szeretne folyékony szappant, vagy szempillaspirált, ajakrúzst, kézfertőtlenítőt, esetleg gyógynövényes archidratálót készíteni ne habozzon! Elkészítésük nem igényel sok időt, sem összetevőt. A házi készítésű folyékony alapozó elkészítése sem bonyolultabb, mint a fent említetteké.

Hozzávalók:

  • 2 tk. argánolaj vagy jojoba olaj, 1 tk. shea vaj, ½ tk. emulgeálóviasz, 1 ek. aloe gél,1 tk. varázsdió VAGY 3 ek. természetes előre elkészített krém. 1-4 tk. cink-oxid, ¼-½ tk. kakaópor, ½ -1 tk. csillámpor (választható), ½ tk. agyag (választható)

Elkészítése:

Olvasszuk fel az argánolajat a shea vajat és az emulgeálóviaszt, míg folyós egyveleget nem kapunk. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a varázsdiót, és habverővel keverjük hozzá. Távolítsuk el a tűzről. Adjuk hozzá a színekért felelős anyagokat, (a megfelelő tónus eléréséhez használjon kakaóport, bronz-csillámport és arany-csillámport), kezdjük a cinkkel. Adjunk addig kakaóport az egyveleghez, míg a kívánt színt el nem érjük. Nincs már hátra, mint beletölteni a későbbi tartályába, és hagyni kihűlni. Előtte viszont érdemes kipróbálni az alapozót, és ha kell még adjunk hozzá kakaóport.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://wellnessmama.com/)