Jump to content

Természetes arcmaszkok

2015. 04. 06. 12:30

Minek költene vagyonokat arctisztító és bőrfeszesítő krémekre, ha pillanatok alatt Ön is elkészítheti őket otthonában. Íme, három természetes, házi készítésű arcpakolás a ragyogó bőrért.

Ananászos-petrezselymes pakolás
Ez a keverék csodát tesz a problémás bőrfelülettel, ugyanis vitaminnal tölti fel arcunkat, továbbá összehúzza a pórusokat, ezáltal csökkenti a bőr felületén felbukkanó pattanások kialakulását.
Hozzávalók:

  • 2/3 csésze, felkockázott, szobahőmérsékletű ananász, ¼ csésze extra szűz olivaolaj, ¼ csésze friss, megmosott, apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:
Tegye a felvágott ananászokat egy turmixgépbe, öntse hozzá az olivaolajat és turmixolja addig, míg pépes masszát nem kap, ezután adja hozzá az apróra vágott petrezselymet és turmixolja további 2percig. A krémes masszát helyezze 15 percre az arcbőrére. Langyos vízzel öblítse le.

Kakaós- banános-joghurtos pakolás
A joghurt tartalmú pakolások tejsav tartalmuk miatt, kiváló bőrhámlasztó és bőrsimító hatással bírnak. Fellazítják az elhalt hámsejteket, kitisztítják a pattanásos arcbőrt.
A méz előnyös minden bőrtípusra, mert segíti megőrizni a bőr rugalmasságát és a nedvességét egyaránt. Emiatt a mézes pakolás különösen jó a száraz bőrtípusra.
A kakaó gazdag antioxidáns tartalma miatt, nagy mértékben tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot és káliumot melyek fiatalítják bőrünket. Rendszeres használata puhává és ragyogóvá varázsolja arcát. A banán remek káliumforrás, gyulladt pattanásokra kiváló gyógyír. A citromlé magas C és B-vitamin tartalma miatt, regenerálja a bőrét. A citromsav hámlasztja a bőrt, ezáltal simává varázsolja az arcunkat. Ezen kívül csökkenti a zsírosodást és megoldást nyújt a hegek és az „öregségi foltok” ellen.
Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál görög joghurt, 1 tk. kakaópor,1 tk. író, ¼- ½ banán pépesítve, 1 tk. méz, 1 tk. citromlé

Elkészítése:
A hozzávalókat helyezzük turmixgépbe és 2-3 percig turmixoljuk. Majd 20-30 percig hagyjuk az arcunkon, ezután bő, langyos vízzel alaposan öblítsük le.

A legjobb még hátravan! Folytatás holnap!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.designboom.com//)